Károly király húsvéti nyilvános szereplése sokat elárult az állapotáról

2024. április 01.
Károly király részt vett a húsvéti misén a windsori kastély Szent György-kápolnájában, ahol kezet fogott és beszélgetésbe is elegyedett a bámészkodókkal.
Károly király rákos húsvét

Ezek voltak az első óvatos lépések, amelyek reményt adtak a briteknek, hogy a király lassan visszatérhet a közéletbe a rákdiagnózisa után.

Károly király húsvét alkalmából a vasárnapi istentiszteleten jelent meg a windsori kastélyban, majd integetett a tömegnek és beszélgetett a kint összegyűltekkel. Károly láthatóan jó formában volt, ami felcsillantotta annak reményét, hogy az uralkodó képes lesz részt venni a Trooping the Colour elnevezésű rendezvényen, a június 15-i hivatalos születésnapi ünnepségen, és talán napokkal később a Royal Ascoton is.

A király, akit hetente kezelnek a rákos megbetegedése miatt, kezet fogott és beszélgetésbe elegyedett az emberekkel, és amikor az egyikük jobbulást kívánt neki, Károly király ezt válaszolta: „Megteszek minden tőlem telhetőt”.

Ez volt a legjelentősebb nyilvános szereplése azóta, hogy a palota februárban közölte, rákkal diagnosztizálták.

Károly király húsvéti nyilvános szereplése sokat elárult az állapotáról

Károly király húsvéti nyilvános szereplése sokat elárult az állapotáról

Egy királyi forrás a következőt nyilatkozta: „A mai nap jelentős lépés volt. A király az elmúlt hetekben biztatóan reagált a kezelésre, és orvosai némileg módosíthatták útmutatásaikat azzal kapcsolatban, hogy mit tud most vállalni, beleértve a húsvéti szertartáson való részvételt és a jóakarók üdvözlését, akik kedvesen megjelentek, hogy kifejezzék támogatásukat. Őfelsége kezelése folytatódik, és az óvatosság a jelszó.”

Egy másik forrás hozzátette: „A királyi család számára ez volt az egyik legnehezebb időszak, amióta csak az eszemet tudom, de a családtagok összefogtak, hogy segítsenek egymásnak. A legsötétebb időkben mindig összefognak. Hihetetlenül fontos volt Károly király számára, hogy húsvétvasárnap a családjával legyen. Teljesen eltökélt volt, hogy megmutassa, hogy a családja a próbatételek közepette is egységes és stabil.”

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images