Az idei év sorsfordító lesz Harry fiának, Archie hercegnek az életében

2024. április 08.
Archie herceg, Harry herceg és Meghan Markle fia idén ünnepli ötödik születésnapját, és számos oka van annak, hogy ez lehet az eddigi legfontosabb év az életében.
Archie, Meghan Markle és Harry herceg

2024 monumentális évnek ígérkezik az ifjú királyi herceg, Archie számára. A kis Archie herceg idén éri el első nagy mérföldkövét az életében, azaz ötéves lesz, és valószínűleg ezentúl a szüleivel is többször fog megjelenni a nyilvánosság előtt.

Harry herceg és Meghan Markle fia viszonylag elzártan nevelkedett, mióta 2020-ban a szülei visszaléptek a királyi feladatoktól. Harry és Meghan az elmúlt években csak szórványosan osztottak meg részleteket a két gyerekükről, a négyéves Archie-ról, és kishúgáról, a kétéves Lilibetről.

Archie herceg iskolába megy

Ez az év egy jelentős fejezetet jelent Archie számára, már csak azért is, mert meg fogja kezdeni az általános iskolai tanulmányait. Ellentétben a brit gyerekekkel, akik a negyedik születésnapjuk után kerülnek az osztályterembe, az Egyesült Államokban a kicsik általában öt-hat évesen kezdik meg az iskolát.

Hogy Archie pontosan melyik iskolába fog járni, azt egyelőre titok övezi, de Montecitóban rengeteg kiváló iskola található, amelyek közül válogathatnak a szülők.

Archie visszatér Angliába?

Idén Archie herceg két jelentős okból is visszatérhet az Egyesült Királyságba. Édesapja, Károly király sokkoló rákdiagnózisát követően Harry azonnal visszautazott az Egyesült Királyságba, ez pedig arra utalhat, hogy Károly egészsége miatt még további látogatások várhatnak a sussexi családra.

Archie baba korában és szülei, Harry herceg és Meghan Markle.

Archie babakorában és szülei, Harry herceg és Meghan Markle

A másik ok Archie esetleges visszatérésére Hugh Grosvenor, Westminster hercegének közelgő esküvője. Hugh nem más, mint Archie herceg keresztapja, és június 7-én veszi feleségül Olivia Hensont.

Bár egyelőre nincs megerősítve, hogy Sussex hercege és hercegnéje részt vesznek-e az esküvőn, vagy elhozzák-e kisgyermekeiket, a kettős állampolgárság, amellyel Archie és Lilibet is rendelkezik az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, megkönnyítheti az utazást a királyi eseményre.

Archie ismét találkozhat a családjával

Ha ezek az Egyesült Királyságba való utazások megvalósulnak, az Archie számára azt is jelentheti, hogy hónapok óta tartó különélés után újra találkozhat királyi unokatestvéreivel. Westminster hercege történetesen György herceg keresztapja is, ami azt jelenti, hogy ha Sussexék részt vesznek Hugh esküvőjén, újra találkozhatnak Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel is.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images