Károly király végleges döntést hozott Harry jövőjéről

2024. február 19.
Károly király véglegesen eldöntötte, mi legyen Harry herceg jövőjével a palota körüli teendőket illetően.
Károly király Harry jövője

Úgy tűnik, örökre véget vetett a találgatásoknak Károly király. Mint azt tudjuk, Harry herceg és Károly király viszonya a herceg Amerikába költözése, és a királyi feladatok visszaadása után nagyon megromlott. 

Ugyanakkor Károly király nemrég bejelentett rákdiagnózisa után sokakban – többek között Harryben is – felmerült annak lehetősége, hogy a herceg visszaálljon a palota munkarendjébe, és segítsen a királyi teendőkben a jövőben. Harry szeretne terheket levenni a király válláról, hogy a gyógyulásra koncentrálhasson. Ám belsős hírek szerint Károly ezt nagyon egyértelműen elutasította.

Károly király döntést hozott Harry jövőjéről - A a legfrissebb képen a király és Kamilla királyné a templomba tartanak

Károly király döntést hozott Harry jövőjéről – A a legfrissebb képen a király és Kamilla királyné a templomba tartanak

Beszámolók szerint a néhai II. Erzsébet királynő 2020-ban határozottan kijelentette, hogy Harry herceg „kinn is vagyok, benn is vagyok” taktikája nem fog működni. Harry vagy részt vesz teljes erőbedobással a királyi feladatok ellátásában, vagy teljesen kilép ebből a szerepkörből. A herceg ez utóbbit választotta, így Károly király ismét megerősítette, hogy a királynő által korábban lefektetett álláspont most sem változott.

Sokak szerint Harry nagyon igyekszik megjavítani a viszonyt családjával, aminek semmi akadálya, magánszemélyként bármikor szívesen látják. Ugyanakkor a hivatalos királyi teendőkben való segítségnyújtásra ott van Harry bátyja, Vilmos, aki nem fordított hátat a koronának.

Forrás: dailymail.co.uk              Fotó: Getty Images