Hatalmas felháborodást váltott ki Katalin hercegné legújabb portréja

2024. május 23.
Katalin hercegnéről nemrégiben új portré készült, amely igencsak nagy visszhangot kapott. Sokak szerint a festmény nem tükrözi a walesi hercegné szépségét és eleganciáját.
Nagy felháborodást váltott ki Katalin hercegné portréja

Hatalmas felháborodást övezte Katalin hercegné új portréját, amelyet szerdán mutattak be. Az alkotást Hannah Uzor, a brit-zambiai származású művész festette a királyi családról készült portrésorozat részeként, ami a Tatler magazin legújabb számában jelent meg. A festményt a walesi hercegné ruhája ihlette meg, amelyet még 2022 novemberében vett fel az állami banketten. Ez volt az első ruha, amelyet Károly király uralkodása alatt viselt. 

A fotón a 42 éves Katalin hercegné egy hosszú, földig érő fehér ruhát viselt, amelynek vállait kristályok díszítették. Az eseményen Katalin Diana hercegné gyöngy-gyémánt fülbevalóját és Erzsébet királynő gyöngy karkötőjét viselte. Megjelenéséhez az ikonikus kék szalag is társult. A walesi hercegné nem állt modellt a portréhoz, éppen ezért az alkotó több ezer fotót vizsgált át, hogy élethű képet tudjon festeni a rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnéről

Katalin hercegné 2022 novemberében

Katalin hercegné 2022 novemberében

„Sok időt töltöttem azzal, hogy néztem a képeit, illetve néztem róla videókat. Láttam őt a családjával, láttam diplomáciai látogatásokon, láttam, amikor evez, vagy amikor éppen hospice gyerekeket látogat” – mesélte Uzor, majd hozzátette, miszerint nagyon fontos volt számára, hogy megértse, ki is ő valójában. 

Míg a magazin az erőt, a méltóságot és a bátorságot tükröző festményként írta le a kész darabot, addig a királyi család rajongóit teljesen megbotránkoztatta az alkotás. Sokan úgy nyilatkoztak, miszerint nagyot csalódtak a kész műben. 

„Nagyon rossz portré, amely egyáltalán nem képviseli a walesi hercegnő szépségét és eleganciáját” – írta az egyik kommentelő. 

Az elmúlt hetekben azonban nemcsak Katalin hercegné portréja került a vita középpontjába, ugyanis a múlt héten egy másik alkotót bíráltak. Jonathan Yeo az uralkodóról készített egy festményt, amelynek intenzív vörös háttere nagy felháborodást váltott ki a közönségből.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images