Ekkora lenne a baj? Harry herceg és Meghan Markle nem jelentek meg a vörös szőnyegen

2024. július 12.
A múlt hónapban az ESPN bejelentette, hogy Harry herceg lesz egy rangos kitüntetés egyik kitüntetettje, ám nem jelentek meg Meghan Markle-lel a vörös szőnyegen.
Ekkora lenne baj? Harry herceg és Meghan Markle nem jelentek meg a vörös szőnyegen

Meghan Markle és Harry herceg csütörtök este részt vettek a Los Angeles-i Dolby Színházban az ESPY-díjátadón. A pár érdekes módon kihagyta a vörös szőnyeget, és közvetlenül a színházba ment.

A 39 éves Harry herceg egy klasszikus fekete öltönyt és hozzáillő fekete nyakkendőt viselt az eseményen, ahol átvehette a Pat Tillman-díjat, amit a veteránokat támogató Invictus Játékokat lehetővé tévő munkájáért kapott.

Harry herceg az Egyesült Királyság hadseregében szolgált Afganisztánban, és 2014-ben megalapította az Invictus Játékokat – egy nemzetközi sporteseményt sebesültek, sérültek és beteg tisztek, valamint veteránok számára.

A díjátadóra természetesen vele tartott felesége, a 42 éves Meghan Markle is, akinek megjelenése nagyon letisztult volt: fehér ruhát viselt, amit fekete, pántos szandállal, egyetlen karkötővel, gyémánt fülbevalóval és Harry jegygyűrűjével párosított. Haját is egyszerű, laza kontyban viselte.

Harry herceg és Meghan Markle az ESPY-díjátadón

Harry herceg és Meghan Markle az ESPY-díjátadón

Vajon miért nem jelent meg a vörös szőnyegen Harry herceg és Meghan Markle?

Harry hercegen kívül még Steve Gleason és Dawn Staley vehetett át Pat Tillman-díjat. Ugyanakkor nem mindenki ért egyet azzal, hogy Harry herceg kapta a Pat Tillman-díjat. A meggyilkolt amerikai hős, Pat Tillman anyja, akiről a díjat elnevezték, Mary Tillman azt állította, hogy a szervezet nem beszélt vele arról, hogy a herceg megkapja a kitüntetést. Néhai fia feladta amerikai futballkarrierjét és a szeptember 11-i terrortámadások után beállt a hadsereg őrének.

„Megdöbbentett, hogy miért választottak ki egy ilyen ellentmondásos és megosztó személyt a díj átadására” – mondta Mary a Daily Mailnek. „Vannak olyanok, akik sokkal alkalmasabbak” – tette hozzá.  „Vannak olyan személyek a veterán közösségben, akik óriási dolgokat tesznek a veteránok segítése érdekében.”

Ráadásul petíció is indult, amit azért indítottak, hogy ne kapja meg Harry herceg a díjat, amit több mint negyvenezren alá is írtak. Talán ez is lehet az oka annak, miért hagyta ki Harry herceg és Meghan Markle a vörös szőnyeget, vagy csak tartják magukat ahhoz, hogy azért váltak ki a királyi családból, hogy végre megszabaduljanak az őket övező figyelemtől.

Forrás: Pagesix, Fotók: Getty Images