Harry herceg gyászról és fájdalomról beszélt, miután apja lepattintotta őt

2024. május 11.
Harry herceg őszinte nyilvános beszédében a rossz érzésekről mesélt, amivel sokak szerint a közelmúlt fájdalmas eseményére is utalhatott.
Harry hercegnek nem lesz alkalma találkozni az édesapjával, Károly királlyal

Sokan úgy vélik, fontos rejtett üzentet hordozhat Harry herceg nigériai beszéde, amelyben a mentális egészség fontosságáról és a rossz érzések megéléséről mesélt. A mentális egészséget övező stigma ellen kampányoló Harry herceg azt mondta, mindenki szokott „rossz napokat, gyászt és fájdalmat megélni”, miközben felesége, Meghan Markle komoly arccal, csendben bólogatott mellette. A sussexi herceg aztán sokat beszélt arról is, hogy bár sok helyen még mindig nem akarnak beszélni ezekről a „láthatatlan problémákról”, de hangsúlyozta, a mentális problémák és a mentális egészség megőrzése mindannyiunkat érint.

Harry herceg rejtett üzenete?

Harry herceg szavai különös plusz jelentésréteget kapnak, ha figyelembe vesszük a közelmúlt eseményeit. Amikor kiderült, hogy a herceg az Egyesült Királyságba látogat a jubileumi Invictus Játékok alkalmából, sokan arra számítottak, hogy a legutóbbi rövid látogatás után folytatódhat a békülés apa és fia között. Harry herceg szóvivője azonban közölte, hogy a találkozó sajnos nem fog megvalósulni, „őfelsége sűrű programja miatt”. Noha a közleményben azt is elmondták, hogy Harry herceg „természetesen megérti, hogy apját lefoglalják kötelezettségei, és bízik benne, hogy hamarosan lesz alkalmuk találkozni”, sokak szerint saját érzéseire is utalhatott, amikor olyan szenvedélyesen beszélt gyászról, fájdalomról és rossz napokról.

Egyelőre nem tudni, hogy Harry herceg mikor fog újra szülőföldjére látogatni, ahogyan III. Károly király állapotával kapcsolatban is sok a kérdés. A hírek szerint Harry herceg testvérével, Vilmos herceggel sem találkozott, aki nem csatlakozott testvéréhez az Invictus Játékok megnyitójára. Ez sokak számára azért is meglepő, mert a nagy szakadás előtt Harry herceg kifejezetten jó viszonyt ápolt a nemrégiben rákbetegséggel diagnosztizált Katalin hercegnével, akivel így szintén nem volt alkalma találkozni nagy bejelentését követően.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images