Hosszú betegség után elhunyt Shannen Doherty, a Bűbájos boszorkák sztárja

2024. július 14.
Shannen Dohertyt 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal.
Meghalt Shannen Doherty

Meghalt Shannen Doherty

Miután évekig küzdött a rákkal, Shannen Doherty, a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 című sorozatok sztárja tegnap elhunyt. A színésznő mindössze 53 éves volt.  „Nehéz szívvel erősítem meg Shannen Doherty színésznő halálhírét. Július 13-án, szombaton elvesztette a rákkal vívott harcát, miután hosszú évekig küzdött a betegséggel” – erősítette meg Doherty régi publicistája, Leslie Sloane a PEOPLE-nek adott exkluzív nyilatkozatában július 14-én, vasárnap.

„Az odaadó lányt, nővért, nagynénit és barátot szerettei, valamint kutyája, Bowie vette körül. A család kéri, hogy ezekben az időkben hagyják őket magukra, hogy békében gyászolhassanak” – folytatta Sloane.

Meghalt Shannen Doherty

Meghalt Shannen Doherty

Shannen Doherty évek óta küzdött a rákkal

A Beverly Hills 90210 sztárjánál 2015-ben diagnosztizáltak először mellrákot.

„Vannak olyan napjaim, amikor azt kérdezem: »Miért pont én?« – nyilatkozta korábban Shannen Doherty a PEOPLE-nek az egészségi állapota alakulásáról. „És aztán továbbgondolom: »Miért ne én? Ki más? Ki más érdemelné meg ezt rajtam kívül?« Egyikünk sem.”

Shannen Doherty 2017-ben sokkolta a rajongóit, amikor közölte, hogy a mellrákja visszatért, miután remisszióba került.

„Kiderült, hogy 4. stádiumú vagyok. Szóval a rákom visszatért, és ezért vagyok itt” – mondta Shannen Doherty a Good Morning America című műsorban. „Nem hiszem, hogy feldolgoztam volna. Ez egy keserű pirula, amit sok szempontból le kell nyelnem.”

Shannen Doherty-t egy világ imádta

Shannen Dohertyt egy világ imádta

Egy világ imádta Shannen Dohertyt 

Shannen Doherty az 1990 októberében bemutatott Beverly Hills 90210 című sorozattal vált ismertté, amelyben Brenda Walsh karakterét alakította. A színésznő a negyedik évad után, 1994-ben hagyta ott a sorozatot. (Később több vendégszerepléssel újra felelevenítette a karaktert a 2008-as 90210 rebootban.)

A Beverly Hills-i hírnév után Shannen Doherty a Bűbájos boszorkák című sorozatban kapta meg Prue Halliwell szerepét, aki a három nővér közül a legidősebb volt. A sorozatban nem csak főszereplő volt, több epizódot is rendezett, majd a harmadik évad végén, 2001-ben hagyta ott a produkciót.

Forrás: People Fotó: Getty Images