Shannen Doherty még nem adta fel a harcot

2020. október 01.
2017-ben újult ki Shannen Doherty mellrákja. Ám amikor a jövőre gondol, egyáltalán nem a halál jut eszébe, hanem hogy mennyi tennivalója van még az életben.

„Ha valakinek negyedik stádiumú rákja van, azt a többi ember már temeti. Még nem állok készen a temetésre. Még rengeteg megélnivalóm van” – mondta Shannen Doherty, amikor a mellrákról beszélt.

A Beverly Hills 90210 színésznőjét 2015-ben diagnosztizálták először mellrákkal. Megműtötték, kemoterápiát és sugárkezelést kapott. Visszaemlékezve arra az időre Doherty felidézte, hogy megváltoztatta betegsége az egész élethez való hozzáállását, látásmódját, és hogyan volt képes átlépni saját korlátain a felépüléshez. „Amikor először diagnosztizáltak mellrákkal, alapvetően jót tett az életemmel, mivel kisöpört mindent, ami nem fontos. Eltűntek a falak” – mondta Doherty.

2017-ben újult ki betegsége. A hozzá közel állóknak azonnal elmondta, hogy két év után visszatért a mellrákja, a nyilvánossággal csak 2020 februárjában, a Good Morning America adásában osztotta meg az infromációt. Még a kollégái többségének sem árulta el betegségét, akikkel a BH90210 folytatásán dolgozott, egyedül Brian Austin Greennek beszélt róla egy Luke Perry emlékére tartott eseményen.

A munkát azóta sem hagyta abba, számos tévés projektje mellett rákbetegeket segítő civil szervezetek számára is folytat önkéntes munkát. „Azt hiszem, az emberek fejében él egy kép a négyes stádiumú rákbetegekről, akik egy szürke hálóingben ülnek a kórházi ágyukon, és az ablakon néznek ki a halálos ágyukról – mondta Shannen Doherty férje, Kurt Iswarienko filmproducer. – Én nem egy rákbeteget látok, amikor Shannenre nézek. Ugyanazt a nőt látom, akibe beleszerettem. Olyan egészségesnek és élettelinek látszik.”

Shannen Doherty bevallotta, hogy nehéz nem gondolni a jövőre. „Nem ültem le búcsúleveleket írni még. Ezt még meg kell majd tennem. Vannak dolgok, amiket el kell mondanom az anyukámnak. És azt akarom, hogy a férjem tudja, mit jelent nekem – mondta Doherty. – De amikor eljön az ideje, hogy ezt megtegyem, az nagyon végleges érzés lesz. Olyan, mintha kijelentkeznél az életből, és én még nem lépek ki. Úgy érzem magam, mint egy nagyon-nagyon egészséges emberi lény. Nehéz megbirkózni a betegségeddel, amikor úgy érzed, még tíz vagy tizenöt évig biztosan élsz.”

A színésznő tovább folytatja a harcot a mellrákkal. „A négyes stádiumú rákbeteget már temetik az emberek. Még nem állok készen a temetésre. Még sok megélnivalóm van.”

Olvastad már?

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images