Shannen Doherty: „Harcolok, hogy éljek”

2021. október 09.
Az 50 éves színésznő a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából beszélt küzdelméről a négyes stádiumú mellrákkal.

Ritkán beszél mellrákkal folytatott küzdelméről Shannen Doherty, ám most ismét elárulta, hol tart a harca a betegséggel. „Folytatom a harcot, hogy életben maradjak – mondta az 50 éves színésznő, akinél másodszor tért vissza a betegség. – Nem úgy akarok élni, hogy kipipálom a dolgokat a listámról.” 

shannen-doherty-mellrak

„Soha nem akarok úgy élni, mintha haldokolnék – magyarázta a színésznő. – Úgy akarok éli, mintha nem kellene azt figyelnem, mit nem csináltam még az életben, csak azért, mert harcolok az életben maradásért.” A Beverly Hills 90210 színésznője sok időt tölt a családjával és barátaival, sőt, dolgozik is. „Sok ember, akit négyes stádiumú mellrákkal diagnosztizálnak, mintha leírná magát. Úgy élik meg, mintha nem tudnának dolgozni vagy nem úgy, ahogy régen. És ez nem igaz – magyarázta Doherty. – Számomra a munka mindig a kiteljesedést jelentette, és valahogy még inkább ezt jelenti mostanában.”

Kiújult a betegsége

Shannen Dohertyt először 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal, két évvel később nyilvánították rákmentesnek. Ám 2019 februárjában már arról beszélt, hogy kiújult a betegsége. A négyes stádiumú mellrák azt jelenti, hogy más szervein áttétek jelentek meg. „Ez egy keserű pirula, amit le kell nyelnem. Nagyon félek” – mondta akkor, amikor először beszélt arról, hogy a mellrák visszatért a testébe. 

2020 októberében Shannen Doherty azt is elmondta, hogy a kutyája, Bowie volt az, aki felfedezte, hogy ismét beteg. A német juhász folyamatosan azt a területet szaglászta, ahol a tumort később felfedezték.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!