Harry herceg nem hajlandó nyilvánosan mutatkozni a gyerekeivel, és ennek szomorú oka van

2024. augusztus 03.
Egy barátja szerint a sussexi herceg azért nem jelenik meg szívesen a gyerekeivel, mert nagyon aggódik a biztonságukért.
Archie, Meghan Markle és Harry herceg

Meghan Markle és Harry herceg próbálják távol tartani Archie herceget és Lilibet hercegnőt a rivaldafénytől, mert aggódnak a gyerekek biztonsága miatt.  

Harry hercegben máig fájdalmasan él édesanyja, Diana hercegnő 1997-es halálának emléke, és mióta szülővé vált, súlyosan nyomasztja a félelem, hogy a gyerekeivel is valami hasonló történhet.

„A herceg vonakodik attól, hogy nyilvánosan megmutassa a gyerekeit. Nem azért, mert el akarja őket rejteni, hanem hogy megvédje a magánéletüket és a biztonságukat a lehetséges fenyegetésektől” – mondta Harry herceg egy barátja a PEOPLE e heti exkluzív címlapsztorijában. „Azt akarja, hogy a lehető legnormálisabb életet éljék, anélkül, hogy félniük kellene az elrablástól vagy bántalmazástól.”

A barát hozzátette: „Apaként és férjként Harry eltökélt abban, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát.”

Archie, Meghan Markle és Harry herceg

Archie, Meghan Markle és Harry herceg

Harry herceg ráadásul úgy véli, hogy apjának, Károly királynak hatalmában állna biztosítania a családja biztonságát, a király viszont erre nem hajlandó. Belsős források szerint ez a kérdés okozta Károly király és Harry herceg végleges eltávolodását egymástól. 

Amíg Harry herceg a királyi család dolgozó tagja volt, járt neki és családjának a védelem. Mióta azonban lemondott erről a posztról, a királyi család a védelmet is megvonta tőle. A sussexi herceg nemrég bíróságra vitte a csatát, kérvényezte ugyanis, hogy visszaállítsák ezt a biztonsági szolgáltatást. A kérését azonban elutasították.

Hogy pontosan mi az akadálya annak, hogy Harry megkaphassa a kívánt védelmet, arról keserű vita folyik. Károly király alkotmányosan nem rendelkezik kormányzati hatalommal az Egyesült Királyságban, és a rendőri védelem megadásának joga a királyi és közszereplők védelmével foglalkozó végrehajtó bizottságot (RAVEC) illeti meg, amely az Egyesült Királyság kormányának nevében működik.

Forrás: People Fotó: Getty Images