Harry herceg átnevezte gyerekeit, súlyosan meggyalázva ezzel a hagyományokat

2024. február 20.
Fülöp herceg forogna a sírjában: Harry herceg és Meghan Markle komoly döntést hozott a gyerekeikkel kapcsolatban, amivel egy már 64 éves nemesi hagyományt rúgtak fel.
harry-herceg-szuletesnap-gyasz-erzsebet-diana

Újabb botrányos húzással kavart a brit királyi család körüli eleve turbulens eseményeken Harry herceg és Meghan Markle. Bár az elmúlt napokban minden III. Károly rákbetegségéről szólt a család életében, (és persze ennek kapcsán is felmerültek kérdések Harry herceg és Meghan Markle körül, például, hogy a hercegné miért nem utazott el meglátogatni beteg apósát) a szakadár hercegi páros látszólag egészen mással van elfoglalva. Harry herceg és Meghan Markle az egész világot megdöbbentette, mikor kiderült, hogy átnevezték gyerekeiket: Archie és Lilibet eddig ugyanis a hagyományoknak megfelelően a Mountbatten-Windsor vezetéknevet viselték, ezt azonban a szülők megváltoztatták Sussexre.

Archie, Meghan Markle és Harry herceg

Archie, Meghan Markle és Harry herceg

Fülöp herceg öröksége

A szakértők szerint Harry herceg néhai nagyapja, Fülöp herceg „forog a sírjában” a döntés után, hiszen a páros 64 éves hagyományt rúgott fel a lépéssel. Fülöp herceg annak idején sokat küzdött érte, hogy a királynő oldaláról „hozott” Windsor mellett az ő ágáról származó Mountbatten is bekerüljön a királyi utódok nevébe, így nem csoda, ha most rosszul érintené, hogy Harry herceg egyszerűen elhagyta a nevet.

A legtöbben egyébként úgy gondolják, hogy Harry herceg és Meghan Markle ezzel a gesztussal is csak igyekeznek még tovább távolítani magukat a brit királyi családtól, ami egyúttal azt is jelentheti, hogy a közeljövőben nincs igazán esély a békülésre.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images