Meghan Markle őszintén vallott öngyilkossági gondolatairól

2024. augusztus 05.
Meghan Markle-t saját múltbéli traumái sarkallták arra, hogy mások segítségére legyen. Férjével karöltve a közösségi média áldozatain próbálnak segíteni.

Sussex hercegnéje és férje, Harry herceg nemrég elindították a The Parents’ Networköt (magyarul: a Szülők hálózatát), hogy azokat a szülőket támogassák, akik közvetlenül vagy közvetve veszítették el gyermekeiket a közösségi médiában zajló abúzus miatt. 

Meghan Markle az online zaklatásról és annak a fiatal gyerekekre gyakorolt ​​hatásairól beszélt a CBS Sunday Morning című műsorában, ahol saját tapasztalatait is megosztotta.

„Amikor bármilyen szintű fájdalmat vagy traumát él át az ember, úgy gondolom, hogy a gyógyulás része – az én esetemben minden bizonnyal az –, hogy merjünk nyitottak lenni ezzel kapcsolatban” – mondta a hercegné, és hozzátette, ha ő beszélni mer arról, amit legyőzött, azzal megmenthet valakit.

Egy 2021-ben Oprah Winfrey-nek adott interjújában a 43 éves Meghan Markle bevallotta, hogy öngyilkossági gondolatai voltak, amikor Archie fiával volt várandós. Életét a brit média és a közvélemény olyannyira megnehezítette, hogy nem látott más kiutat.

„Éjszakánként felültem az ágyban, és csak az járt a fejemben, hogy nem értem, hogy ezt az egészet hogyan lehet ennyire kiforgatni” – mesélte a Meghan Markle, aki eleinte nem merte elmondani a férjének, hogyan érez. Amikor mégis megtette, Harry herceg karjaiba zárta.

A házaspár most azon dolgozik, hogy más családoknak ne kelljen ezen keresztülmenniük. A pár a kezdeményezéssel hathatós támogatást szeretne nyújtani azoknak a szülőknek, akik gyermekei a közösségi média káros hatásaitól szenvednek, mentális egészségügyi problémákkal küzdenek, súlyos sérüléseket szereznek, vagy öngyilkosság áldozatai lesznek.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images