Meghan Markle meglepő új becenevet kapott a nigériai útja során

2024. május 14.
Meghan Markle és Harry herceg a nigériai útjukat „mini királyi körútnak” nevezték, és a kimagasló népszerűségnek örvendő hercegné az út során nem akármilyen becenévre tett szert.
Meghan Markle meglepő becenevet kapott

Meghan Markle és Harry herceg három napot töltött Nigériában az Invictus Games népszerűsítésével, de az egyik királyi szakértő szerint a hangsúly inkább a hercegnén és nigériai örökségén volt.

Meghan Markle annyira népszerű volt a nigériai látogatás során, hogy Sussex hercegnéje új becenevet kapott.

A páros egy háromnapos nigériai kiránduláson vett részt – amit „mini királyi körútnak” neveztek, mivel Meghan Markle és Harry herceg már nem „dolgozik” a királyi családnak, miután 2020-ban kiváltak –, hogy népszerűsítsék az Invictus Gamest. Ám Dr. Pauline Maclaran, a londoni Royal Holloway Egyetem munkatársa úgy véli, hogy öröksége miatt a reflektorfény határozottan a hercegnére került.

„Új hercegnőként” emlegetik Meghan Markle-t

Dr. Maclaran az Expressnek azt mondta: „Úgy tűnik, a látogatás rendkívül jól sikerült, mivel a sussexiek nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a különféle eseményeken való részvételükről, amelyek mindegyike meglehetősen nagy horderejű. Úgy fest, nagy öröm volt Meghan Markle kijelentése, hogy 43%-a nigériai, és az ottani rajongók most Nigéria „új hercegnőjeként” beszélnek róla.

Az Invictus Games 2014-es megalakulása óta Harry herceg áll az élen, és a tizedik évfordulója alkalmából Nigéria azon gondolkodik, hogy megrendezi az eseményt, ami Harry herceg meghívásához vezetett. A királyi pár pozitív benyomást keltett Abujában, Nigéria fővárosában, ahol meleg fogadtatásban részesültek, de Meghan Markle talán még inkább” – mondta Dr. Maclaran, utalva arra, hogy látszólag minden a hercegnéről szól.

Nem akármilyen becenévvel illették Meghan Markle-t

Nem akármilyen becenévvel illették Meghan Markle-t

Valójában Meghan Markle kapcsolata áll a középpontban Nigériával, különösen, amikor „hazámnak” nevezte – jegyezte meg Dr. Maclaran.

Meghan Markle és Harry herceg azt hitte, hogy az utazás egy hivatalos királyi turnénak felel meg, és a szakértő szerint pontosan így is alakult. A szakértő azt is hozzátette: „Szerintem ez inkább királyi körútnak tűnt. A turné minden összetevője ezt mutatta, és a látogatásuk az Invictus miatt, szóval, nehéz volt nem ezt a következtetést levonni.” Továbbá Dr. Maclaran figyelmét egy bizonyos pillanat kötötte le. „Ez különösen akkor volt így, amikor a brit himnuszt játszották nekik egy jótékonysági rendezvényen, ahol a nigériai katonaság tisztelgett” – mondta.

A nigériaiak teljes mértékben elfogadták Meghan Markle-t és Harry herceget. A színpadot piros, fehér és kék léggömbök díszítették, a „Herceg és Hercegné” feliratú székek pedig „a királyi szempontokat hangsúlyozták” – tette hozzá Dr. Maclaran. A történész és professzor szerint a meghatározó pillanat akkor jött el, „amikor Meghant Markle-t hercegnőnek szólították egy másik rendezvényen”.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images