Károly király magasról tett Kamilla királyné kérésére

2024. augusztus 09.
Károly királyt prosztatamegnagyobbodás miatt kezelték az év elején, mielőtt nyilvánosságra hozta rákdiagnózisát.
Kamilla királyné ellenezte Károly király döntését, hogy beszámoljon a prosztata-megnagyobbodásáról

Károly király példátlan őszinteséggel, nyíltan felfedte, hogy prosztatamegnagyobbodással kezelték még a rákdiagnózisa előtt az év elején. Kamilla királyné azonban ellenezte, hogy férje nyilvánosságra hozza ezeket az információkat.

Nem sokkal azután, hogy a 75 éves Károly király januárban jóindulatú prosztatabetegség miatt beavatkozáson esett át, február 5-én bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A Buckingham-palota akkor azt mondta: „Jelenleg nem osztanak meg további részleteket, kivéve annak megerősítését, hogy öfelségének nincs prosztatarákja.”

Kamilla királyné nem akarta, hogy Károly király nyilvánosságra hozza, hogy prosztata-megnagyobbodással kezelték

Kamilla királyné nem akarta, hogy Károly király nyilvánosságra hozza, hogy prosztatamegnagyobbodással kezelték

Robert Jobson, a tavalyi Our King: Charles III: The Man and the Monarch Revealed című könyv szerzője a The Independentnek elmondta, hogy a 77 éves Kamilla királyné kezdetben nem díjazta Károly király őszinteségét és nem akarta, hogy kitudódjon a király egészségügyi állapota.

Kamilla királyné kezdetben ellenezte állapotának felfedését, de a király nem vette figyelembe, mivel úgy érezte, ez egy esély arra, hogy vezető szerepet töltsön be, és ezzel arra ösztönözze a férfiakat, akik hasonló tüneteket tapasztalnak, hogy időben forduljanak orvoshoz” – mondta Robert Jobson, brit újságíró.

A részletek hiánya ellenére Károly király bejelentése jelentős növekedést eredményezett a prosztatamegnagyobbodással kapcsolatos online keresések körében az Országos Egészségügyi Szolgálat honlapján. Jobson hozzáteszi, hogy sokan dicsérték Károly királyt, amiért felvállalta a prosztatamegnagyobbodással kapcsolatos kezelését, mivel ezzel „új korszakot nyitott az átláthatóságban az egészségügy és a királyi család kérdéseivel kapcsolatban”.

Forrás: People, Fotó: Getty Images