A világ legszebb kertjeivel ünnepeljük a tavaszt – virtuálisan

2020. március 29.
Hivatalosan is beköszöntött a tavasz, ám amíg nem sétálhatunk a lassan zöldbe és virágba boruló kertek között és csodálhatjuk a cseresznyevirágzást a maga valójában, addig marad a virutális séta a világ legizgalmasabb kertjeiben és parkjaiban.

A mérnöki pontossággal megtervezett és gondozott angol parkoktól egy hawaii trópusi botanikuskertig számtalan buja növényzettel borított, virágzó kertben barangolhatunk virtuálisan, hogy tavaszi hangulatba kerülhessünk akkor is, ha nem mozdulhatunk ki a négy fal közül.


Claude Monet kertje

A francia festőművészt senkinek sem kell bemutatni. Monet háza a franciaországi Givernyben olyan idilli, hogy a művészt több száz festmény elkészítésére inspirálta. A zöld tájat vibráló virágok szakítják meg, és virtuálisan elsétálhatunk természetesen a Monet képeiről ismert, vízililiomokkal benőtt tó mellett, a japán stílusú hídon át.

Waddesdon Manor, az igazi angol park

Ferdinand de Rothschild báró építtette 1874 és 1885 között Waddesen Manor neoreneszánsz stílusú kastélyát, amelyet csodálatos kert vesz körül. A virtuális sétán megcsodálhatjuk a tökéletesen vágott bokrokat, mértani pontossággal elhelyezett virágágyásokat, amelyek vibráló színe láttán azonnal érezhetjük a tavaszt.

Olvastad már?

A Chicagói Botanikuskert

1890-ben hozták létre a Chicagói Botanikuskertet. Azóta tizenhét további kerttel egészítették ki, amelyek között különböző világtájak tipikus parkjait is kialakították, így gyönyörködhetünk angolparkban és japánkertben egyaránt, ha úgy döntünk, körülnézünk – legalábbis virtuálisan – a hatalmas botanikuskertben.

Hawaii buja trópusi kertje

Végigsétálva a Hawaii Trópusi Botanikuskerten nem is a tavasz, hanem a nyár jut eszünkbe. Orchideákat, óriásbambuszt, rákollóvirágot és több mint kétszáz pálmafajtát figyelhetünk meg a virtuális túrán, amely hidakon vezet keresztül az Onomea-öböl mentén.


Kew Gardens, a Világörökség része

Az UNESCO Világörökség részének nyilvánították az angliai Kew Gardenst, amelynek tizennégyezer fája lenyűgöző látványt nyújt az évszakváltáskor. A csodás növényzet mellett viktoriánus üvegház és alpesi sziklakert is díszíti a több mint ötvenezer növénnyel beültetett parkot.

Cseresznyevirágzás Japánban

A sakura, vagyis a japán cseresznyevirágzás jelzi, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz. Idén biztosan csak virtuálisan láthatjuk a rózsaszínbe borult fákat, ám érdemes legalább így végigsétálni az ünnepi díszbe öltözött sétányokon, mert még a számítógép képernyőjén keresztül is lenyűgöző a látvány.

Olvass tovább!

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash