5 randiötlet, amihez nem kell elhagyni a lakást

2020. március 27.
Nem kell a randikat kihagyni attól még, hogy önként visszavonulunk a lakásunkba, és minél kevesebbszer megyünk utcára. Nem azon múlik, hogy a párkapcsolat szikráját életben tudjuk-e tartani, hogy milyen programokon veszünk részt és mekkora társadalmi életet élünk. Otthon is megteremthetjük a lehetőséget arra, hogy romantikát csempésszünk a karantén egyhangú napjaiba.

Amikor Kínában elrendelték az egy hónapig tartó karantént a koronavírus terjedése elleni harcban, a Global Times beszámolója szerint Vuhanban rekordot döntött a válókeresetet benyújtó párok száma. Bármi is volt a konkrét oka annak, hogy a válás mellett döntöttek a házasok, biztos, hogy a 24 órás összezártság és a home office, megölheti a párkapcsolat tüzét, ha nem figyelnek oda az emberek. Mit tehetünk, hogy a párkapcsolatunk ne essen áldozatul a koronavírus-járványnak?


„Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy megértsük, szüksége van a másik embernek és nekünk is arra, hogy magunkban lehessünk időnként. Amikor a szerelem tüzéről beszélünk, könnyű azt mondani, hogy minél több időt töltsenek egymással a párok. Ám ez valójában, ha ugyanabban a környezetben és ingerek között történik folyamatosan, hosszú időn át, inkább megöli a vonzalmat, mintsem felébresztené – magyarázta Sami Wunder párkapcsolati tanácsadó. – Rendszeresen iktassunk be énidőt, adjunk teret a másiknak, mielőtt még egymás idegeire mennénk.” Ez a könnyebb része az otthoni karanténnak, ám randit szervezni már nagyobb kihívás lehet, ha csak az otthonunk áll rendelkezésre terepnek. Szerencsére a szakembernek erre is vannak ötletei.

1. Emlékezetes reggelik

Hozzuk ki a legtöbbet a reggeliből, így könnyebben vágunk bele a munkába is otthon. „A reggeli a legtöbb ember számára annyit jelent, hogy gyorsan bekap pár falatot és megiszik egy bögre kávét, mielőtt elrohan a munkába. Használjuk ki most a lehetőséget, hogy nem kell elhagynunk a lakást ahhoz, hogy dolgozzunk, és lepjük meg a párunkat az ágyban reggelivel, legyen ez is egy kényelmes, romantikus étkezés.

Olvastad már?

2. Piknik a lakásban

Ha a Google-ben rákeresünk a randiötlet kifejezésre, tízből kilencszer a pikniket dobja fel a kereső. Klisének tűnhet a javaslat, ám némi csavart visz a helyzetbe, hogy otthon bonyolítjuk le a pikniket. Terítsünk egy plédet a padlóra – ha szerencsések vagyunk, és van teraszunk, akkor ott is piknikezhetünk szép idő esetén –, készítsünk apró falatkákat, gyümölcsválogatásokat, amik kellő energiát adnak a napunkhoz.

3. Menjünk múzeumba!

Hála az internetnek, számos múzeumba, állatkertbe, koncertre vagy színházi előadásra is ellátogathatunk anélkül, hogy kilépnénk otthonunkból. Az ingyenes virtuális túrákkal, amelyeket együtt böngészünk át, úgy érezhetjük kicsit, mintha Párizsban vagy a San Diegó-i állatkertben sétálgatnánk.


4. Közös testmozgás

Az együtt edzeni akkor is remek kapcsolatépítő tevékenység, amikor nem kell a járványveszély miatt karanténban csücsülnünk, ilyen rendkívüli helyzetben viszont kétszeresen is jótékony hatású. Egyrészt az egész napos ülés és mozgáshiány ellensúlyozására muszáj minden nap edzeni, miért ne tennénk ezt együtt? Ha váltogatjuk naponta, hogy ki választja ki az aktuális online órát, biztosan változatos lesz a sportolás, hiszen a jógától a saját testsúlyos edzésig bármi a repertoárra kerülhet.

5. Karaokeparti a kanapén

Ha a karaoke egyébként nem a mi világunk, mert tartunk tőle, hogy a hangunk nem nyűgözné le a barátainkat egy bulin, itt az idő, hogy mi is mikrofont (hajkefét, fakanalat, távirányítót vagy bármit, ami hasonlít egy mikrofonhoz) ragadjunk, és addig énekeljünk húszéves slágereket, míg nem sírunk mindketten a nevetéstől.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash