Az 5 legkívánatosabb szálláshely – ha majd egyszer újra utazhatunk

2020. június 08.
Bár utazni továbbra sem tanácsos, álmodozni azért lehet. Összeállították az öt legizgalmasabb, legszebb, legkülönlegesebb Airbnb-szállás listáját a turisták kívánságlistája alapján. Te melyiket választanád a lélegzetelállító úti célok közül?

A nyár közeledtével egyre többet gondolunk az utazásra. Ám idén valószínűleg még az országunk határain belül kell maradnunk, fizikailag legalábbis. Az álmodozásnak azonban nem szabhat határt még a koronavírus-járvány sem, így nyugodtan elképzelhetjük, hogy az öt legnépszerűbb Airbnb úti cél egyikén nyaralunk. És ki tudja, jövőre talán már valóra is válthatjuk az álmokat.

1. A Hobbit-lyuk

A Columbia folyó és hegyek ölelésében húzódik meg az amerikai Washington államban, Orondóban ez az aprócska hobbitszállás, amelyben két fő aludhat kényelmesen egy hatalmas duplaágyon. A szomszédok többsége őz, nyúl, madár és nyírfajd, így teljes nyugalom, kikapcsolódás vár arra, aki ide látogat.

2. Dar Ahwach, Marokkó

Marokkó ősi kulturális központjának közelében található az elbűvölő Dar Ahwach, ahol akár egy kisebb társaság is elszállásolhatja magát egyszerre. Teljes kényelem és mindennel felszerelt konyha várja az utazókat Jamaa el Fnától néhány kilométerre, a vendéglátó pedig még reggeliről is gondoskodik.

3. Villa Sangulang, Bali

Szinte mindenkinek a bakancslistáján szerepel Bali misztikus szigete és egy olyan csodás szállás, ahonnan háborítatlan kilátás nyílik az óceánra, és érintetlen környezetben helyezkedik el. Nem véletlenül a Villa Sangulang szerepel a kívánságlisták élén, a szálláshoz nem csak az óceán van közel, az élményt tovább fokozza a végtelenbe vesző medence.

4. Hektór barlangja, Görögország

A hamisítatlan görög hangulatú szállás Szantorinin, Oia központjában helyezkedik el. Barlang mivoltát annak köszönheti, hogy régen borospincének használták. Ma viszont a luxusapartman mindennel rendelkezik, amivel egy Instagram-kompatibilis Airbnbnek kell.

5. Villa Lola, Izland

Az Izlandon, Akureyriben található szálláson négy ember tud egyszerre aludni, már ha nem inkább a sarki fényben vagy az öbölre nyíló kilátásban gyönyörködnek. Ráadásul bármilyen elhagyatottnak is tűnjön, a közelben találhatók boltok, éttermek és galériák is, de Sulur hegyére is kirándulhatunk, ha ide látogatunk.

View this post on Instagram

Imagine

A post shared by VILLA LOLA (@villalola_iceland) on

Forrás: The Lonely Planet
Fotó: Unsplash

Olvastad már?