Budapesti séták újratöltve

2020. július 11.
Szigorú biztonsági intézkedésekkel július 18-án újraindítja a Beyond Budapest a városi sétáit. A város történeti és fizikai szövetének mélyére hatoló séták népszerűségének titka, hogy egyszerre fedik fel a főváros rejtett titkait, legendáit, miközben kreatív eszközökkel mutatják be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban a Beyond Budapest sétái szüneteltek, hogy mind a sétálóikat, mind a sétavezetőket megóvják a fertőzésveszélytől. A veszélyhelyzet megszűnése, és a friss statisztikák alapján örömmel jelentették be, hogy városi sétáikat szigorú biztonsági intézkedések mellett újraindítják július 18-tól.

Horgonyt fel!

A szervezők olyan szigorú óvintézkedéseket hoztak, amelyeket betartva a sétálók és a sétavezetők is biztonságban érezhetik magukat a két-három órás séták során. Csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak. Bevezették továbbá az audioguide-ok használatát is, amelyhez – a személyes higiénia fenntartása érdekében – eldobható fülhallgatókat is biztosítanak minden sétálónak. A sétajegyeket az érintésmentesség érdekében már az online regisztráció során is ki lehet fizetni, valamint már a bankkártyás fizetés is elérhető a séták helyszínén.

Start 5 sétával!

Az első hétvégén öt különböző sétával indítanak, és az ezt követő hetek során folyamatosan bővítik a sétakínálatot a sétálók igényei és a tapasztaltok alapján.

Az Óbudai Gázgyár

Izgalmas kaland lehet ez mindenkinek, aki érdeklődik a városrészek története iránt, mert mindegy, hogy született belvárosi, vagy újonnan érkezett, annál jobban tud kötődni a környékhez, minél többet megtud róla. Hiszen ha van város, amelyben messze több rejlik, mint amennyit első pillantásra gondolnánk, ahol még a barátságtalannak tűnő házak udvara is ezer titkot rejt, akkor az Budapest.

A szervezők célja egyébként, hogy programjaik során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszenek rá, hogy vendégeik velük, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek, ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálnak.

Az aktuális sétanaptárért kattints IDE!

Láttad már?