Budapesti séták újratöltve

2020. július 11. |

Szigorú biztonsági intézkedésekkel július 18-án újraindítja a Beyond Budapest a városi sétáit. A város történeti és fizikai szövetének mélyére hatoló séták népszerűségének titka, hogy egyszerre fedik fel a főváros rejtett titkait, legendáit, miközben kreatív eszközökkel mutatják be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban a Beyond Budapest sétái szüneteltek, hogy mind a sétálóikat, mind a sétavezetőket megóvják a fertőzésveszélytől. A veszélyhelyzet megszűnése, és a friss statisztikák alapján örömmel jelentették be, hogy városi sétáikat szigorú biztonsági intézkedések mellett újraindítják július 18-tól.

Horgonyt fel!

A szervezők olyan szigorú óvintézkedéseket hoztak, amelyeket betartva a sétálók és a sétavezetők is biztonságban érezhetik magukat a két-három órás séták során. Csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak. Bevezették továbbá az audioguide-ok használatát is, amelyhez – a személyes higiénia fenntartása érdekében – eldobható fülhallgatókat is biztosítanak minden sétálónak. A sétajegyeket az érintésmentesség érdekében már az online regisztráció során is ki lehet fizetni, valamint már a bankkártyás fizetés is elérhető a séták helyszínén.

Start 5 sétával!

Az első hétvégén öt különböző sétával indítanak, és az ezt követő hetek során folyamatosan bővítik a sétakínálatot a sétálók igényei és a tapasztaltok alapján.

Az Óbudai Gázgyár

Izgalmas kaland lehet ez mindenkinek, aki érdeklődik a városrészek története iránt, mert mindegy, hogy született belvárosi, vagy újonnan érkezett, annál jobban tud kötődni a környékhez, minél többet megtud róla. Hiszen ha van város, amelyben messze több rejlik, mint amennyit első pillantásra gondolnánk, ahol még a barátságtalannak tűnő házak udvara is ezer titkot rejt, akkor az Budapest.

A szervezők célja egyébként, hogy programjaik során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszenek rá, hogy vendégeik velük, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek, ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálnak.

Az aktuális sétanaptárért kattints IDE!

Láttad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

Már lehet utazni, de biztos, hogy kell is? covid-19

Már lehet utazni, de biztos, hogy kell is?

Három bakancslistás hely Magyarországon bakancslistás helyek

Három bakancslistás hely Magyarországon