Kreatív varázskanál és fűszeríró toll

2019. június 29.
Bloggerünk, PandArte most egy magyar házaspár különleges találmányát mutatja be, amivel bájos és kreatív dekorációt készíthetünk a reggeli kávéra vagy a gyerekek tejbegrízére is!

Nagy kávés vagyok, pláne tejeskávés, így amikor megláttam ezt a tollat és kanalat, amikkel rajzolni és mindenféle mintákat lehet szórni a tejhabra ( és egyébként sok másra is ), akkor azonnal szerettem volna írni róla. Aztán amikor az is kiderült, hogy ezek az eszközök egy fiatal magyar pár találmánya, még lelkesebb lettem.

Oltvai Balázs Ipari forma- és Terméktervező Mérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, felesége Oltvai Horváth Réka formatervező művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerezte meg diplomáját. A közös munka ismeretségükkel egyidős, nemcsak párként találtak egymásra, hanem a tárgytervezésben is. „Ez akkor derült ki, amikor az egyetemi feladataimat minél gyorsabban le akartam tudni, hogy randizhassunk és Balázs besegített. Egyébként általában mindig pörgött az agyunk valamin ” – meséli Réka.

slide_hs_6.jpg

CinniBird fűszeríró toll

A CinniBird fűszertoll ötletét a reggeli kávézások ihlették. Mindig szórtunk egymás kávéjára valamit a megszokott szórósablonokkal és amikor már kezdett unalmassá válni, minden nap ugyanaz a napocska, szívecske, kis virág, eszünkbe jutott, hogy milyen jó lenne egy olyan eszköz, amivel bármit rajzolhatnánk, az sosem lenne ugyanolyan. Így született meg a CinniBird fűszeríró toll, amivel szabadon rajzolhatsz az italok és ételek tetejére. Egy kis rezgőmotort kombináltunk össze egy olyan tollal, amibe fűszert lehet tölteni. Ez egy teljesen új ötletnek számított, ezt az eszközt még nem találta ki előttünk senki!

slide_w_fill.jpg

Csak meg kell tölteni a madárka alakú tollat a fűszerrel, megnyomni a gombot és már indulhat is a rajzolás:)

slide_w_use.jpg

slide_5.jpg

HocuSpoon, cserélhető sablonokkal

A Cinnibird kapcsán időközben rájöttünk, hogy nem mindenki annyira ügyes, hogy elsőre sikerül használnia és nem is feltétlenül szeretne bármit rajzolni, úgyhogy kigondoltunk egy olyan eszközt, a HocuSpoont, amiben szintén van kreativitás, de az irányítottan van jelen: visszatértünk a sablonokhoz, de leegyszerűsítettük és lekicsinyítettük őket így a kis fűszer piktogramok tetszés szerint kombinálhatók. Így annyi variáció lehetséges, ami szintén nem válik egykönnyen unalmassá. A HocuSpoon másik nagy előnye az lett, hogy nagyon kis mennyiséget adagol a fűszerekből, például ha odaadod kakaóval megtöltve a gyereked kezébe összesen egy kiskanálnyi kakaóval simán kidíszít egy tál tejbegrízt, vagy zabkását és sokkal nagyobb örömmel eszi meg, mintha telehintenéd kakaóval.

hs_web_13.jpg

slide_hs_4.jpg

slide_hs_3_1.jpg

14045804_1388938901120657_3312904357878956401_n.jpg

Itthon készülnek, otthoni felhasználásra

Mindkét terméket mi ketten terveztük az első ötlettől a kész termékig, sőt mi is szereljük az összes darabot, így biztosítjuk a garanciát, hogy jó minőségű terméket adunk ki a kezeink közül. A műanyag alkatrészek gyártása egy zsámbéki fröccsüzemben zajlik.

Ezek a dolgok otthoni felhasználásra készültek. Mivel mi is nagy család vagyunk, a saját szituációinkból indultunk ki. Szerintünk akik igazán örülnek és szeretik használni ezeket az eszközöket, illetve főként a HocuSpoont azok a kisgyerekes családok. Ugyanis nagyon sokat segít egy ilyen kis kreatív eszköz abban, hogy egy gyerek szívesen és önállóan étkezzen.
28055924_2034671023214105_8715474467161576596_n.jpg

54462910_2606388906042311_6988753698671296512_n.jpg

Így működik

Mindkét termék hasonló elven működik. Része egy kis elektronika, amely a rezgés által kiszitálja a fűszert. Egy gomb megnyomásával egyszerűen lehet velük díszíteni különféle ételeket, italokat: használhatod kávé tetejére, vagy shake-ek díszítésére, legutóbb a sörrel próbálkoztunk. A citromfüves sör pl. szerintem nagyon vicces kombináció. Számtalan ételt feldob egy kevés kis fűszer: szendvicseket, tojásrántottát, kásákat, leveseket, főzelékeket, húsokat, fagyit, pudingot, sütiket, palacsintát. A termékeinket a webshopunkban lehet egyébként megvásárolni, illetve a Wamp-on szoktunk árulni, ott ki is lehet próbálni mindent.

PandArte