3 híres filmes ház, amit akár mi is kibérelhetünk

2020. szeptember 27.
A különböző szállásbérléssel foglalkozó weboldalakon nem csak átlagemberek menő otthonaiba költözhetünk be egy-egy utazás idejére. Beköltözhetünk például az Alkonyat Bella Swanjának otthonába, vagy éppen a Bosszúállók: Végjáték című filmben Tony Stark által használt faházba.

Bár kétségtelenül vannak különlegesebb vagy éppen látványosabb kibérelhető házak, lakások is az erre specializálódott oldalakon, viszont azok nem szolgáltak kedvenc filmes karaktereink otthonául, nyaralójául a filmvásznon. 

Bella Swan háza az Alkonyatban

Az 1930-as években épült ház valójában nem a Washington állambeli Forksban található, hanem az oregoni St. Helensben, Portland közelében. A vendégek annál az asztalnál vacsorázhatnak, amelyet a filmforgatáson is használtak például. Az öt hálószobás ház 284 dollárba kerül egy éjszakára, és igyekeztek minden olyan részletet megőrizni, amely a filmben is szerepelt.

Ha nem félünk tőle, hogy Edward Cullen, a vámpír (Robert Pattinson alakította a filmben) beoson a szobánkba éjszaka, akár Bella hálójában is nyugalomra hajthatjuk a fejünket.

Tony Stark faháza a Bosszúállók: Végjátékból

A három hálószobával és három fürdőszobával rendelkező faház 800 dollárba kerül egy éjszakára. Fairburnben, Georgia államban található, az Atlantai Nemzetközi Repülőtér közelében. Nem csak Tony Stark időzött egyébként ebben a házban, más filmek jeleneteihez is rendszeresen használják díszletnek a faházat.

A Gyilkos sorok vidéki kúriája

A kaliforniai Albionban, a Csendes-óceán partjától néhány percnyire található udvarházban vették fel a világ egyik legnépszerűbb krimisorozatának, a Gyilkos soroknak egyes külső jeleneteit. Ám a háznak, mely 1908 óta ugyanannak a családnak a birtokában van, ennél sokkal hosszabb és izgalmasabb története is van, amelyet igyekeznek megőrizni, ahogy a századelőnek megfelelő berendezést és hangulatot is óvni.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Airbnb