Régi álmod egy magánszigeten pihenni? 5 varázslatos, de megfizethető helyszín

2021. október 03.
Ha régi, de elérhetetlennek tűnő vágyad, hogy elmenekülj akár kettesben, akár kisebb baráti társasággal a világ zajától egy magánszigetre, van pár jó ötletünk. Tényleg nem teljesen elérhetetlen álom: akár egy átlagos tengerparti nyaralás árából is megvalósítható.

Olasz, vidéki hangulat – közel Velencéhez

ár: 80 dollár ~ 24 300 Ft/éj

A Falconera-völgy a velencei lagúnában található, közel Cavallino városához. A természetközeli, autentikus velencei farmházban biztos, hogy igazán kipihennénk magunkat. A bérelhető ház 16 fő befogadására alkalmas (hat privát hálószobával), az árban pedig természetesen benne van az egész sziget bérlése, saját stéggel. A környező településekre vagy akár Velencébe hajóval is ellátogathatunk, ha a sziget nyújtotta béke után mégis egy kis városi nyüzsgésre vágynánk.

Cavallino-Treporti-olaszorszag

Ír nyaraló közel Galwayhez

ár: 248 dollár ~ 76 300 Ft/éj

Írország másként is felfedezhető, mint ahogy megszokhattuk. A Nyúl-sziget a Lough Corrib-tavon helyezkedik el, Galway megyében. A 26 hektáros szigetet 6 vendég foglalhatja le, az árban egy saját csónak is benne van. Bár nem tipikus, mediterrán nyaralóhely, de a sziget békéje, a vidéki környezet és a remek horgászati lehetőségek kárpótolhatnak minket. A közelben lévő Kenny Bay 5, Galway városa fél óra alatt elérhető csónakkal.

Galway-irorszag

Karib-sziget homokos tengerparttal Hondurasban

ár: 250 dollár ~ 76 900 Ft/éj

Ha inkább karibi nyaralásra vágyunk pálmafákkal és fehér homokkal, ezt a 16 hektáros magánsziget nekünk találták ki. A sziget a Karib-tengeren, Roatan partjainál található, privát partszakasszal, függőágyakkal, úszómedencével és saját bárral bérelhetjük ki. A villába még akár a saját kisállatod is elkísérhet.

fortmorgan-honduras

Trópusi all inclusive nyaralás a dél-amerikai Belize-ben

ár: 365 dollár ~ 112 300 Ft/éj

A két személy számára bérelhető Hideaway Caye a Karib-szigetek egyik legérintetlenebb zátonyának közepén helyezkedik el. Ideális párok számára, akik egy kalandos nyaralásra vágynak kettesben egy szigeten. A trópusi hangulatú faház nem lesz a luxust kedvelők kedvence, de az autentikus trópusi környezet kárpótolhat minket. Az árban napi háromszori étkezés, illetve kajak, búvárkodás és paddleboards felszerelés is benne van. Ráadásul így megnézhetjük az egyik legizgalmasabb természeti jelenségét is, a Belize partjai mentén található, hatalmas, víz alatti víznyelőt, a Nagy Kék Lyukat (Blue Hole) is (képünkön).

blue-hole-belize

Teljes kikapcsolódás a Fülöp-szigeteknél

ár: 399 dollár ~ 122 800 Ft/éj

A Brother-sziget El Nino szigete mellett található, fehér homokos tengerparttal, pálmafákkal. A magánsziget 16 fő befogadására alkalmas, ezért nagyobb csoportok számára is nagyszerű lehetőség. A napi háromszori étkezés biztosított, ráadásul autentikus, helyi ételeket kóstolhatunk. Az árban benne van a napi takarítás, búvárkodás és kajakbérlés is, illetve a könyvtár használata is. Biztos, hogy nem unatkoznánk. (Olvasd el korábbi cikksorozatunkat a Fülöp-szigetekről!)

Szöveg: Kocsis Lilla (gyakornok) Forrás: Insider, Airbnb, Fotó: Getty Images, Airbnb

Olvass tovább!