Ez a világ 10 legjobb városa kutyaimádóknak és gazdiknak

2022. január 27.
Vannak, akiknek az étel, a múzeumok vagy az éjszakai élet a legfontosabb, amikor úti célt választanak. És vannak, akiket az érdekel legjobban, vajon milyen kutyákkal találkozhatnak a vakációjuk alatt. Ha most azon gondolkodnánk, hol lehet a világon a legnagyobb valószínűséggel új négylábú barátokra szert tenni, mutatjuk a világ legnagyszerűbb városait kutyaimádók számára.

A Protect My Paws nevű kisállat-biztosításokat összehasonlító oldal elemezte a különböző tudományos összefoglalókat és hivatalos statisztikai adatokat, hogy kiderítsék, mely városokban a legnagyobb az egy főre jutó kutyák száma. Így természetesen csak a regisztrált házikedvencek kerültek be a vizsgálatukba. 

Ha a nyaralásunk alatt szeretnénk minél több kutyával összefutni – és természetesen a gazdi engedélyével megsimogatni a cuki négylábúakat –, Houstonba kell utaznunk. Itt ugyanis 100 emberre 52 kutya jut, ami azt jelenti, hogy az amerikai Texas államban található nagyvárosban összesen mintegy 1,2 millió kutya lakik. 

kutya-legjobb-varos

A lista második helyezettje a svájci Bern, itt 100 emberre 47,7 kutya jut. Ezt követi Kuba fővárosa, Havanna, ahol a kutya-ember arány 40,6 a 100-hoz. Izgalmas tény, hogy Budapest is megtalálható az előkelő listán, megelőzve Chicagót vagy éppen Philadelphiát.

Nem jelenti persze azt, hogy az a város, ahol sok kutya él, a legkutyabarátabb is. Az, hogy mennyire jó sétáltatni valahol a négylábú kedvencünket, milyen az állategészségügyi ellátás, nem függ össze ezzel, ám ahol nagy a kutyapopuláció, ott azért valószínűleg a város is alakul az igényekhez. A tíz leginkább kutyaimádó város sorrendben:

    1. Houston, Amerikai Egyesült Államok
    2. Bern, Svájc
    3. Havanna, Kuba
    4. San Diego, Amerikai Egyesült Államok
    5. San Francisco, Amerikai Egyesült Államok
    6. Sucre, Bolívia
    7. Budapest, Magyarország
    8. Chicago, Amerikai Egyesült Államok
    9. Denver, Amerikai Egyesült Államok
    10. Philadelphia, Amerikai Egyesült Államok

Forrás: Mental Floss Fotó: Unsplash

Olvass tovább!