Beléphetünk a világ legnagyobb kaleiodszkópjába

2022. február 27.
Közel negyven méter hosszú és hat méter magas a világ legnagyobb kaleidoszkópja, ami valószínűleg a világ egyik legpszichedelikusabb művészeti installációja, melybe akár be is léphetünk.

Egy londoni építész stúdió, a Stufish alkotta meg a kaleidoszkópot a 2022-es LEAP technológiai konferenciára, melyet a szaúd-arábiai Ríjádban rendeznek, és az ország technológia iránti elkötelezettségét hivatott kifejezni. Az installáció 360 fokos élmény, melyet egy illeszték- és láncmentes tükörrel, illetve LED-padlóval és falicsempével értek el. A két, háromszög alakú bejáratot és kijáratot úgy tervezték meg, hogy ne zavarja a kaleidoszkóp hatás folytonosságát.

kaleidoszkop-installacio

A kaleidoszkópban Szaúd-Arábia természeti képződményeinek digitális transzformációit láthatják, akik belépnek, köztük képeket a tengerről és az Arab-fennsík feletti éggel. Az alkotók szerint a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy úgy hozzák létre a kaleidoszkópszerű installációt, hogy a látogatóknak ne kavarodjon fel a gyomra, miközben átsétálnak rajta. A tervezők azt sem szerették volna, ha a túl sok részlet miatt túltelítődnének a kaleidoszkópba lépők, ezért alaposan át kellett gondolni, milyen képek legyenek benne. A végeredmény így olyan lett, mintha egyik szobából a másikba sétálna valaki, ahogy végigmegy a kaleidoszkóp különböző jelenetein.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STUFISH (@stufishstudio)

A konferencia után a kaleidoszkóp a tervek szerint vándorútra indul, és a világ különböző pontjain állítják majd ki, hogy minél többen kipróbálhassák az élményt.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!