Ezek a legnépszerűbb múzeumok a világon

2022. május 03.
Sok ember számára fontos szempont annak kiválasztásában, hova menjenek nyaralni, hogy milyen múzeumok találhatók az adott városban. Egy friss összeállítás, melyben összesítették a világ minden országának legnépszerűbb múzeumait, segíthet dönteni.

Bár a népszerűség nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legjobb is egy-egy múzeum, azért valószínűleg nem okoz csalódást, ha ennek mentén választjuk ki, milyen múzeumokat szeretnénk megnézni a vakációnk alatt. A Cruise Croatia egyetlen nagy tanulmányban összegezte a világ minden országának legnépszerűbb múzeumait, így nemcsak a távoli tájak, de lakóhelyünk legjobb helyeit is feltérképezhetjük.

legnepszerubb-muzem

Az internetes kereséseket vették alapul a tanulmány elkészítéséhez, megvizsgálták, az egyes országokban hányszor és melyik múzeumra keresnek a legtöbben. Nem meglepő módon rengeteg keresést indítanak a világhírű képtárakra és múzeumokra, mint a Louvre, a Metropolitan Museum of Art, a Tate Modern vagy a madridi Prado. Szerencsére vannak azonban olyan kevésbé ismert gyöngyszemek is a listákon, melyeket érdemes felkeresni azoknak is, akik már a leghíresebb helyeken jártak. 

Stockholmban például a zeneimádóknak nem szabad kihagyni az Abba Múzeumot, ami egy teljesen interaktív tárlat a zenekar kosztümjeivel, rengeteg dallal, és ahol akár mi is a legendás popzenekar tagjaivá változhatunk egy kis időre. 

Svájcban a Lindt csokoládémúzeuma lehet az édesszájúak Mekkája, míg a marokkói Marrákesben a divatrajongók az Yves Saint Laurent Múzeumban gyönyörködhetnek a legendás divattervező munkáiban.

Magyarországon – valószínűleg nem lep meg senkit – a Szépművészeti Múzeum bizonyult a legnépszerűbbnek az összesítések szerint. A teljes lista itt böngészhető.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!