Szeptember legfelszabadítóbb programjára hív Szabó Győző

2022. szeptember 04.
Idén ősszel először rendezik meg az ingyenes Játékfesztivált a Balaton-felvidéken. A Vöröstó és Barnag, a Balaton-felvidék két festői települése gyönyörű környezetben várja a játszani vágyókat szeptember 3-án és 4-én. A fesztivál a vöröstói családok hagyományaira támaszkodva eleveníti fel a játszás örömét. Petanque, matchbox-verseny, e-bike kincskereső, lavosball, koncertek és előadások - nem csak gyerekeknek! És, hogy hogyan érdemes felnőttként játszani, szűnni nem akaró kíváncsisággal és humorral? Szabó Győző megmutatja!

Vöröstó és Barnag tele van játékra alkalmas kertekkel és terekkel, a csendes, nyugodt települések kényelmes sétatávolságra vannak egymástól, és az egész környéket áthatja a családias hangulat. Távol a turizmus fősodrától, közel Veszprémhez. A játékfesztivál a helyi családok már évek óta ápolt hagyományából ered: az egymást jól ismerő, a településekhez több évtizede kötődő vöröstói lakók esténként az összeérő kertek alatt gyűltek egybe, hogy együtt fedezzék fel újra a közös játék örömét.

szeptember-program-szabo-gyozo-jatekfesztival-balaton

„Már állandó lakosa vagyok Vöröstónak, és nem is tervezem ezt megváltoztatni. Magától értetődő volt, hogy ezt választom a fesztivál helyszínéül” – meséli Tóth Benedek, a fesztivál programigazgatója, aki már egy évtizede szervez Vöröstón petanque versenyeket, így számára adta magát, hogy a település legyen a Játékfesztivál helyszíne. Benedek a petanque mellett a szellemi játékokat is kedveli, kedvence a Bakosozás, aminek a lényege, hogy a résztvevők kitalálják az idegen szavak lehetséges definícióit.

Így született meg a Vöröstói Játékfesztivál! A szervezők tudták, hogy valami különlegessel van dolguk, és elkezdtek azon gondolkodni, hogyan mutassák meg a vöröstói szokásokat a nagyvilágnak, hogyan adják át a hűvös pincék, békés nyaralók és pincesori mulatságok hangulatát. Olyan rendezvényt álmodtak és valósítottak meg, ahol több generáció is megfér egymás mellett, ahol mindenki megtalálhatja kedvének és ízlésének megfelelő szórakozást, kipróbálhat több játékot is és megtapasztalhatja, milyen a játszásban feloldódni. A vöröstói ötletgazdák a fesztivált a Hangvető és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendezik meg.

A Játékfesztiválra főképp olyan felnőtteket várunk, akik szeretnék megtapasztalni a közösségi játék élményét, utat engednének a bennük rejlő kreativitásnak és felfedeznék a Balaton-felvidéki falvak rejtett kincseit, legyen szó biciklis kincskeresésről, matchbox versenyről, papírrepülő-röptető bajnokságról vagy csoportos kvízestről. A Játékfesztiválon a gyerekek is találnak majd maguknak kikapcsolódást, amihez a szülők is bátran csatlakozhatnak!

szeptember-program-szabo-gyozo-jatekfesztival-balaton

Játékot mindenkinek!

A program hagyományos és innovatív játékok keverékéből áll össze, hogy mindenkit érhessen sikerélmény és meglepetés!

Köztük:

●  Kvíz
●  E-sport
●  Petanque
●  Molyolda és Csúzlizda
●  Lavosball
●  Papírrepülő-bajnokság
●  Hole-in játékok
●  Sárkányeregetés
● Matchbox-verseny
● Turul bemutató
● Színdarab
● Kincskereső
● Pedálos kisautók versenye
● Társasjáték
● Footgolf
● És sok más!

szeptember-program-szabo-gyozo-jatekfesztival-balaton

Találkozunk Vöröstón és Barnagon 2022. szeptember 3-4. között!

A fesztivált a Hangvető szervezi a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával.

Olvass tovább!