Extrém tábortémák nyárra: a parasztwellnesstől a fociakadémiákig

2023. május 21.
Nyáron minden évben rengeteg tábor közül válogathatnak a gyerekek, de az idei kínálat témáit elnézve kiemelkedően sok a különleges, extrém és meghökkentő tábortéma. A hagyományos táborok mellett a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál összegyűjtötte az idei vakáció legérdekesebb, legfurcsább, legextrémebb táborait. Parasztwellness vagy egy hónapos katonai kiképzőtábor? Sőt, felfedezheti gyermekét a Barcelona vagy a Juventus focicsapat is!

Parasztwellness, tanyasi olimpia és kutyasuttogók

Tanyás gazdatábor, ahol a tábor leírása szerint van lehetőség kipróbálni naponta a parasztwellness élményeit, tehenet fejni, sajtot, igazi gyümölcsös házi joghurtot készíteni, csordát terelni, szénát betakarítani, szénásszekeret rakni. A Farm tábor is nagyon népszerű, ahol megtanítják a fiataloknak az állatok etetését, gondozását, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a túró és sajtgyártást is. Egy keceli Tanyasi Kalandozások táborban mezei kincsek felkutatása, különböző ügyességi feladatok megoldása, csónakázás, állatok körüli teendők mellett kecskesajtkészítés, sőt tanyasi olimpia is szerepel a programban. De az állatos programlehetőségek közül nem lehet kifelejteni a gyermek–kutya kommunikációs tanfolyamot sem, ahol a kutyák viselkedését, szokásait, a kutyakiképzés fortélyait ismerhetik meg a gyerekek, igazi kutyasuttogókká válhatnak.

Extrém tábortémák nyárra: a paraszt-wellnesstől a fociakadémiákig

Robotika, mesterséges intelligencia, 3D-tervezés

A modern szegmens iránt érdeklődőknek sem kell aggódnia, elérhető idén robotikatábor, dróntábor, mesterségesintelligencia-tábor, de foglalható olyan digitális élménytábor, ahol kipróbálhatják a gyerekek a 3D-tervezést, nyomtatást, a mikrovezérlők programozását, robotok irányítását, greenboxos kisfilmek készítését is. Sőt, a film- és rajzfilmkészítés is terítéken van, egyes nyaralásokon kézzel rajzolt megoldásban, klasszikus metodikával készítenek saját rajzfilmet a gyerekek, míg a másik lehetőség programja egy 3D-s animációs film teljes elkészítésére tanítja a táborozókat.

Extrém tábortémák nyárra: a paraszt-wellnesstől a fociakadémiákig

Dzsungelharcos gyerekek, egy hónapos kiképzés

A katonai, military és honvédelmi táborok témája sok éve még extrémnek tűnt, míg tavaly, a Táborfigyelő felmérése alapján már a negyedik legkeresettebb vakációs tematika volt. Itt is a klasszikus katonai táboroktól egészen a különleges, sőt merész területekig terjed a kínálat: van olyan military tábor, ahol dzsungelkörülmények között hajtanak végre egy missziót a gyerekek, de olyan Pest megyei tábor is elérhető, ahol nem csak egyhetes, hanem egy hónapos turnusok is vannak. Azaz elmegy gyermekünk a táborba, és egy hónap múlva látjuk újra.

Extrém tábortémák nyárra: a paraszt-wellnesstől a fociakadémiákig

Most fedezi fel a gyereket a Barca vagy a Juve!

A sporttáborok kínálata is rendkívül széles, a csapatsportoktól, mint kézilabda, röplabda, foci, egészen az egyéni sportokig, mint úszás, görkorcsolya, kajak-kenu, evezés, minden megtalálható. A csapatsportok közül kiemelkednek a spanyol Barcelona és az olasz Juventus labdarúgó csapatok magyarországi táborai, amelyek különösen népszerűek.

Tiktoker, youtuber, podcaster vagy tőzsdecápa

A média és a közösségi média hatása sem kerüli el a táborkínálatot, lehet idén a táborozókból videós, tiktoker, youtuber, podcaster, rádiós, újságíró, blogger, sőt brókernek és tőzsdecápának tanulhatnak a táborozók! Ebben a gazdasági és pénzügyi nyári táborban többek között felderítik a világválságok okait, az értékpapír-kereskedés csínját-bínját és az igazán tuti cégindítás hozzávalóit. A pénzügyi tudatosságot célozzák, szóba kerül a hitel és a befektetés, górcső alá kerülnek olyan pénzügyi fogalmak, mint a kétszintű bankrendszer, az árfolyamok, a betéti és hitelkártya, a tőzsdék és a pénzalapok működése, illetőleg az öngondoskodás, az előtakarékosság és a tanulmányok finanszírozása is.

Extrém tábortémák nyárra: a paraszt-wellnesstől a fociakadémiákig

Forrás: Taborfigyelo.hu, Fotó: Getty Images