5 budapesti strand, amit muszáj nyáron kipróbálnod

2023. június 21.
Végre itt a nyár! Ami pedig egyet jelent a strandolással. Összeszedtünk 5 budapesti fürdőhelyet, ahol megtalálhatjuk a teljes kikapcsolódást, úgy, hogy közben szórakozhatunk is.
Budapesti fürdőzők
  • pénztakarékos budapesti strandok
  • belvárosi strandok
  • természetes vizű Duna-parti strandok

Lassan beköszönt az igazi forró nyár. Ha nincs kedvünk, pénzünk vagy időnk egy nagyobb nyaralásra, akkor is rengeteg hely akad a fővárosban, ahol kicsit megpihenhetünk és lehűthetjük magunkat. Megmutatunk pár budapesti strandot, amelyek pénztárcabarátak és legtöbbször nem is túlzsúfoltak! 

Palatinus

A sokak által szeretett margitszigeti strandfürdő az első volt a városban, ami lehetőséget adott a kültéri fürdőzésre. Egy része már április végén megnyitotta kapuit, a hullámmedencét és a csúszdákat pedig június elejétől próbálhatjuk ki. Egy barátnős találkozóra is tökéletes, de akár a családdal együtt is strandolhatunk egy nagyot a főváros közepén.
További információ: palatinusstrand.hu

SHO Beach

Ha inkább a természetes vizekre vágyunk, akkor tökéletes választás lehet a Kopaszi-gáttól nem messze épült szabadtéri strand. Hiszen lassan már a Duna is eléggé felmelegszik ahhoz, hogy tudjunk benne fürdeni. A SHO Beach rengeteg programmal, sporttal várja a szórakozni vágyókat. Lehetőség van SUP-ozni, tollasozni, frizbizni, waterballozni és még sok más izgalmas dolog kipróbálására.
További információ: shobeach.hu

Akár SUP-ozhatunk is a Dunán.

Akár SUP-ozhatunk is a Dunán.

Csepeli Strandfürdő

A belvárostól kicsit távolabb helyezkedik el, a soroksári Duna-ág partján ez a hatalmas, sok zöld területtel megáldott fürdő. Pozitívuma, hogy egész évben nyitva tartanak a melegebb medencék. Gyógyvizes és termálvizes medencék, úszómedence és gyermekmedence is található itt. Kis faházakban szaunázhatunk is, mellette természetesen ott áll egy hideg vizes merülő medence is, hogy a testünknek igazán hasznos legyen a bent töltött idő.
További információ: csepelistrandfurdo.hu

Pünkösdfürdői Strand

Szintén nem a belvárosban helyezkedik el ez a harmadik kerületi strand, de megközelítése gyors és egyszerű –, és nem mellesleg talán kevésbé zsúfolt is, mint más budapesti fürdőhelyek. Az itt található medencék alkalmat adnak egy jó úszásra és az önfeledt kikapcsolódásra az élménymedence nyakzuhanya alatt állva vagy a sodrófolyosó elsöprő áramlatában lubickolva.
További információ: punkosdfurdo.hu

Budapesten és környéken számos strand és fürdő várja a látogatókat.

Budapesten és környéken számos strand és fürdő várja a látogatókat

Lupa Beach

A természetes vizek kedvelőinek az egyik legjobb lehetőség a Budakalász határában kiépített szabadtéri strand. Mintha egy tenger partjára csöppentünk volna, hisz pálmafák, fehér homok és türkizkék víz vesz körül minket. A régen bányatóként funkcionáló víz mára már a főváros egyik legnépszerűbb strandjává vált, ahol igazán kiélhetjük a vízi sportok iránti szenvedélyünket.
További információ: lupabeach.com

Fotó: Getty Images