Ez lesz a 10 legnépszerűbb úti cél 2024-ben

2024. január 16.
Érdemes átolvasnunk, milyen úti célok lesznek népszerűek 2024-ben, ha lassan kezdjük tervezgetni az idei nyaralásunkat. Bőven találunk olyan közeli és távoli országokat, városokat, melyek kevésbé ismertek, mégis érdemes ellátogatnunk oda. Még mielőtt ellepnék ezeket a helyeket is a turisták.
2024 legnépszerűbb úticél
  • Az utazási szakértők szerint 2024 Európa nagy éve lehet a turizmusban.
  • Ám tengerentúli úti célokat is találunk szép számmal azon a tízes listán, ami 2024 legnépszerűbb úti céljait rangsorolta.
  • Hova utaznánk el legszívesebben 2024-ben a listán szereplő helyek közül?

Az utazási szakértők által összeállított listán megnézhetjük, melyek lesznek 2024 legnépszerűbb úti céljai. Az egészen meglepő országoktól az ékszerdoboz városkákig rengeteg inspirációt találhatunk ahhoz, hogy kitaláljuk, hova utazzunk az idei szabadságunk alatt.

1. Szlovénia

Szlovénia lesz 2024 egyik legnépszerűbb úticélja

Szlovénia lesz 2024 egyik legnépszerűbb úti célja

Ha még nem jártunk a szomszédos Szlovéniában, itt az ideje! Romantikus falucskák, remek bor, történelem és barátságos helyiek várnak minket. Tengerparttól a tavakig, hegymászástól a városnézésig bármilyen programot találhatunk magunknak az aktív kikapcsolódáshoz. Nem csoda, hogy Szlovénia az egyik legnépszerűbb úti cél lesz 2024-ben a szakértők szerint.

2. Vietnám

Vietnam 2024-ben ismét olyan népszerű úticél lesz, mint a covid-járvány előtt

Vietnám 2024-ben ismét olyan népszerű úti cél lesz, mint a covid-járvány előtt

A covid-járvány előtt Vietnám az egyik legnépszerűbb dél-ázsiai úti cél volt. 2024-re kezd magához térni a turizmus a térségben, és a szakértők azt prognosztizálják, hogy visszanyeri vezető pozícióját az ország a legnépszerűbb úti célok között. Igazi gyöngyszem a délkelet-ázsiai térségben Vietnám, ahol a modern és a hagyományos egyaránt megtalálható mind a látnivalókban, mind a gasztronómiában.

3. Guadalajara, Mexikó

Mexikóban Guadalajarába lesz érdemes elutaznunk 2024-ben

Mexikóban Guadalajarába lesz érdemes elutaznunk 2024-ben

Mexikóváros vált az ország egyik legkedveltebb úti céljává az utóbbi években. 2024-ben úgy tűnik, Guadalajara lesz az a térség Mexikón belül, ami átveszi a stafétát. Ciudad de Mexico egyszerre kínálja az urbanizált vidék kényelmét a helyi, tradicionális romantikával fűszerezve.

4. Tromsø, Norvégia

A norvégiai Tromsöbe nem csak az északi fény miatt lesz érdemes elutaznunk 2024-ben

A norvégiai Tromsø-be nem csak az északi fény miatt lesz érdemes elutaznunk 2024-ben

Ha különleges úti célra vágyunk, 2024-ben látogassunk el a norvégiai Tromsø-be. Bár leginkább az északi fényről híres a város, ennél sokkal több látnivalót kínál az ide látogatóknak. Bálnalesre, kutyaszánozásra és más északi-sarki kalandokra is vállalkozhatunk, ha úgy döntünk, Tromsø-be utazunk idén.

5. Menorca, Spanyolország

Ha 2024-ben Spanyolországba készülünk, érdemes lesz Menorcát célba vennünk

Ha 2024-ben Spanyolországba készülünk, érdemes lesz Menorcát célba vennünk

Ha olyan helyet keresünk Spanyolországban, ahol kicsit kevesebb a turista, de a látvány olyan, mint egy tökéletes képeslapon, érdemes a Baleár-szigetek másik tagjára, Menorcára utaznunk 2024-ben. A nyugodt atmoszférájú, békés sziget leginkább festői tengerpartjáról és az UNESCO Világörökség részét képező bronzkori képződményeiről ismert.

6. Tirana, Albánia

Albánia, azon belül Tirana, népszerű úticél lesz 2024-ben

Albánia, azon belül Tirana, népszerű úti cél lesz 2024-ben

Olaszország és Horvátország mellett Albánia és Észak-Macedónia is egyre népszerűbb úti céllá válik. Viszont ezeken a helyeken még nem kell akkora turistadömpingre számítanunk, így kényelmesebb lehet a nyaralásunk. Érdemes Albánia fővárosába, Tiranába látogatnia 2024-ben azoknak, akik különlegesebb élményre vágynak.

7. Wroclaw, Lengyelország

Krakkó helyett Wroclaw lesz Lengyelország legnépszerűbb úticélja 2024-ben

Krakkó helyett Wroclaw lesz Lengyelország legnépszerűbb úti célja 2024-ben

Krakkó árnyékában kevesebben figyelnek fel a lengyel Wroclawra, pedig a város igazi ékszerdoboz. Nem csoda, hogy 2024 egyik legnagyszerűbb úti célja lehet. Remek ételek, éjszakai és kulturális élet várja a történelmi városkába a látogatókat.

8. Isztambul, Törökország

Isztambul varázslatos élményekkel ajándékozhat meg, ha ide látogatunk 2024-ben

Isztambul varázslatos élményekkel ajándékozhat meg, ha ide látogatunk 2024-ben

Azért olyan különleges úti cél Isztambul és Törökország, mert valódi hidat képez Ázsia és Európa között. Ez egészen fantasztikus atmoszférával tölti meg a helyet. Ráadásul egészen baráti árakon várja a látogatókat 2024-ben a kulturális kalandozásokra Isztambul.

9. Costa Rica

Az egzotikus úticélok közül Costa Rica lesz nagyon népszerű 2024-ben

Az egzotikus úti célok közül Costa Rica lesz nagyon népszerű 2024-ben

Ha igazán egzotikus környezetre vágyunk és meg akarjuk tapasztalni a természet sokszínűségét, Közép-Amerikába, azon belül is Costa Ricába érdemes ellátogatnunk. Életre szóló élményben lehet részünk az ország nemzeti parkjában tett túrázásunk során.

10. Japán

Japán ismét népszerű úticél lesz 2024-ben

Japán ismét népszerű úti cél lesz 2024-ben

Ugyan a covid-járvány alatt Japán is vesztett népszerűségéből, 2024-re ismét Ázsia egyik legkedveltebb úti célja lehet, ha távol-keleti utazásra vágyunk. Már csak azt kell eldöntenünk, mennyi időt akarunk/tudunk eltölteni az országban, hiszen olyan sok és sokféle látnivalót kínál Japán, hogy mindent átélni egy hónap is kevés lenne.

Forrás: Huffington Post, fotó: Unsplash