Top 10 európai város, ahol a legtöbb ingyenes programot és múzeumot találod

2024. október 24.
Ha ezekbe a városokba látogatsz, számtalan ingyenes program közül válogathatsz. Mutatjuk, hol kínálják a legjobb lehetőségeket.
Európai váron ingyenes program
  • Az utazás sokszor még Európán belül is drága.
  • Sok európai város kínál ingyenes programokat és múzeumlátogatást.
  • Ezekben az európai városokban találod a legtöbb ingyenes programot és kulturális lehetőséget.

Utazni mindannyian szeretünk, azonban külföldre látogatni olykor drága mulatság. Egy utazási iroda végzett most segítségként némi kutatást, hogy kímélhessük a pénztárcánkat.

Könnyít az utazás költségein, ha ingyenes programokon vehetünk részt

A Holidu utazási iroda azt vizsgálta meg, hogy mely városokban találhatók ingyenes programlehetőségek. Céljuk az volt ezzel, hogy az utazás és a szállás költségei mellett minél kevésbé jelentsen fájó kiadást, ha szeretnénk belekóstolni az adott ország kultúrájába is. Íme a rangsor, melyet összeállítottak Európa ismert és népszerű helyszíneiről.

London áll az ingyenes programlehetőségek listájának első helyén

London áll az ingyenes programlehetőségek listájának első helyén

1.helyezett: London

A brit fővárosban rengeteg esemény kerül megrendezésre, melyen ingyenesen részt vehetünk. Ellátogathatunk fesztiválokra, megnézhetünk hajóversenyeket, sőt a Természettudományi Múzeum és a Westminster-székesegyház, valamint sok kilátó is ingyenesen látogatható turistaként.

2.helyezett: Párizs

A Fény városa 30 ingyenes múzeummal, 685 ingyenes eseménnyel és 94 ingyenes tárlatvezetéssel büszkélkedhetett 2023-ban, ahogyan a Notre-Dame és a Diadalív megcsodálása sem kerül pénzünkbe.

Madridban sem kell sokat költenünk, ha megismernénk a várost

Madridban sem kell sokat költenünk, ha megismernénk a várost

3. helyezett: Madrid

A Matadero de Madrid Múzeumban nem kérnek belépőt, érdemes meglátogatni ingyenesen az El Retiro Parkot is, a felmérés időpontjában pedig 227 ingyenes rendezvény és 176 ingyenes tárlatvezetés állt rendelkezésre.

A 10-es lista további helyezettjei pedig Róma, Barcelona, Milánó, Amszterdam, Prága, Lisszabon és Berlin. Ezekben a városokban szintén sok múzeum és rendezvény élvezhető anélkül, hogy fizetnénk érte, sőt jó néhány ingyenesen vezetett városnézéshez is csatlakozhatunk.

Forrás: MentalFloss, Fotók: GettyImages