Pénztárcabarát új élet: A 10 legolcsóbb ország, ha a költözést fontolgatod

2024. július 04.
Arról álmodozol, hogy megszöksz a mókuskerékből és egy egzotikus országban kezdesz új életet? Ebben a 10 országban potom pénzért megteheted és lecserélheted az egyszobás lakásodat egy álomotthonra!
Pénztárcabarát új élet: A 10 legolcsóbb ország, ha a költözést fontolgatod
  • Tökéletes ez a 10 ország ahhoz, hogy kiszabadulj a szürke hétköznapokból és egy izgalmas országban élj.
  • Sokan döntenek úgy, hogy digitális nomádként bejárják a világot.
  • Megmutatjuk a 10 legolcsóbb országot, ahol nem lesz nehéz új életet kezdeni.

Rengetegen szeretnének kiszakadni a mindennapok kerékvágásból, világot látni, és akár digitális nomádként országról országra utazni, de sokakat visszatart a költözéssel járó költségek gondolata. Pedig több olyan ország is van, ahol kevés pénzből is jól lehet élni, és tele van gyönyörű tájakkal.

Íme a 10 legolcsóbb ország, ha készen állsz a költözésre:

1. Kolumbia

Ha vonz az alacsonyabb megélhetési költség lehetősége, de egy nagyváros gazdagsága és kultúrája mellett, akkor érdemes megfontolni, hogy Kolumbiába költözöl, ahol a nagyvárosokban, például Medellinben és Cartagenában havi 500-2000 dollárért találhatsz két hálószobás lakásokat. A mindennapokat eltöltheted azzal, hogy elmerülsz a nyüzsgő életben, felfedezve az isteni kávékat, majd hétvégente bejárod az olcsó ország változatos tájait, beleértve az esőerdőket, szigeteket és hegyeket.

Kolumbia megkönnyíti a helyzetet a digitális nomádok számára, mivel két évre kínál nekik vízumot.

2. Portugália 

Ha költözésre adod a fejed, mindenképpen jusson eszedbe Portugália, mivel a nyugat-európai országok közül az egyik alacsonyabb megélhetési költséggel büszkélkedhet. Lisszabonban 1000 dollár alatt találhatsz egy berendezett egy hálószobás apartmant. Ez sok mozgásteret hagy a pénzed elköltésére a macskaköves utcákon zajló hangulatos életre, majd a hétvégi kirándulásokra a napsütötte strandokon.

A digitális nomádok legfeljebb két évig kaphatnak vízumot Portugáliában, egyéb esetben 90 napig is tartózkodhatsz ott vízum nélkül. 

Ha a költözést fontolgatod, jusson eszedbe Portugália, ami a 10 legolcsóbb ország közé tartozik

Ha a költözést fontolgatod, jusson eszedbe Portugália, ami a 10 legolcsóbb ország közé tartozik

3. Costa Rica

Azok számára, akik a fenntartható, környezetbarát életmódot részesítik előnyben, Costa Rica a legjobb hely. Bérelhetsz egy két hálószobás lakást 800 dollárért, ráadásul az egészséges, ízletes ételek ára meglepően megfizethető. Akár az esőerdőt, akár a tengerpartot részesíted előnyben, az ország mindkét partján vannak expatbarát városok. 

Ráadásul van egy 180 napos turistavízum, és talán annyi elég is ahhoz, amíg eldöntöd, hogy hosszú távon kívánod-e élvezni a trópusi éghajlatot.

4. Mexikó

Csodálatos ország Mexikó a hatalmas metropolisszal, Mexikóvárossal, Oaxaca művészeti központjával és mesés strandjaival. Nagyon alacsonyak a megélhetési költségek, ami csábítja azokat, akik olcsó országban szeretnének élni. Akár egy strand közelében is bérelhetsz egy lakást havi 600 dollárért.

Ideiglenes munkavállalási vízumot kaphatsz, hat hónaptól négy évig terjedő időre, így rengeteg időd lesz felfedezni az ország különböző régióit.

5. Panama

Nagyjából 800 dollárt kell fizetni egy hegyi házért, vagy 600-1000 dollárt egy két hálószobásért, ha inkább Panamaváros legnépszerűbb részén szeretnél élni. A trópusi éghajlatú Panama azon kevés szén-dioxid-semleges országok egyike a bolygón, ami még vonzóbb úti céllá teszi a fenntarthatóbb életminőséget keresők számára.

A digitális nomád vízummal akár kilenc hónapig is élvezheted Panama gyönyörű tájait.

6. Vietnám

Egy hálószobás lakásért vagy házért 400 és 900 dollár közötti összeget kellene fizetned Vietnámban, attól függően, hogy milyen alapfelszereltségű legyen. Ráadásul a világ legjobb konyháinak kellős közepén leszel, Michelin-csillagos éttermekkel és 5 csillagos szállodákkal, valamint ínycsiklandó utcai ételekkel.

Csak 90 napot tartózkodhatsz Vietnámban vízummal, de legalább vannak más közeli országok is, ahová átugorhatsz.

7. Malajzia

Ha kipipáltad Vietnámot, utána ugorj át Malajziába, ahol havi 900 dollárért bérelhetsz egy három hálószobás apartmant a tengerparton. Keveset kell majd költened az élelmiszerekre, az étkezésre, és több pénzed lesz az olcsó ország gazdag tájainak felfedezésére, beleértve az esőerdőket és a hegyeket.

A digitális nomád vízum Malajziában akár 12 hónapig is lehetővé teszi, hogy élvezd az ország klímáját, ételeit és sokszínűségét.

8. Thaiföld

Minden nap egy tengerparti nyaralás lehet, ha Thaiföldre költözöl, ahol mindössze 500 dollárért kaphatsz meg egy hálószobás lakást, ami alig pár lépésre van a homokos partoktól. Ételre sem fogsz sokat költeni, a frissítő, ízletes street foodokért mindössze néhány dollárt kell fizetni.

Thaiföld büszkélkedhet a világ leglenyűgözőbb strandjaival, kristálytiszta vizével és buja környezetével, valamint nyüzsgő nagyvárosaival. Ha a költözés mellett döntesz, nem árt, ha tudod, hogy a vízum csak 30 napig tart, de közben fontolóra veheted a 10 éves digitális nomád vízumot.

Ha olyan olcsó országba költözöl, mint amilyen Thaiföld, akkor egészen mesés környezetben dolgozhatsz

Ha olyan olcsó országba költözöl, mint amilyen Thaiföld, akkor egészen mesés környezetben dolgozhatsz

9. Görögország

Készen állsz a költözésre? Ébredj mindennap lenyűgöző mediterrán kilátással, mindössze havi 860 dollárért, ha úgy döntesz, hogy Görögországban telepedsz le. Elmerülhetsz a történelemben, a természetben és a bájos kis falvakban, és jóval kevesebbet kell majd költeni az étkezésre. Digitális nomád vízummal legfeljebb 12 hónapig tartózkodhatsz Görögországban.

10. Ecuador

Mindössze 600 dollárt kell költened egy kényelmes apartmanért Ecuadorban. Az ország változatos síkságokkal, dzsungelekkel és hegyekkel rendelkezik. Vannak nagyobb városok és csodálatos vidékek, mint amilyen a Galápagos-szigetek. A kultúra, az emberek és az ételek miatt vétek lenne kihagyni!
Ráadásul akár két évig is maradhatsz digitális nomád vízummal, ami elegendő időt biztosít az ország és az azt körülvevő nemzetek felfedezésére.

Forrás: Apartment Therapy, Fotók: Getty Images