5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

2023. július 22.
A lánykérés életünk egyik legcsodálatosabb és legemlékezetesebb eseménye. Vannak persze spontán, a pillanat hevében született jegyességek, de a legtöbben gondosan tervezgetik a nagy kérdést, és megkeresik hozzá a tökéletes időpontot és helyszínt. A Kiwi.com összegyűjtött 5 európai és 1 tengerentúli úticélt, amelyek remek választásnak bizonyulhatnak, ha elérkezettnek látjuk feltenni a nagy kérdést.
5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

Egy friss felmérés szerint a legtöbb lánykérés szenteste és Valentin-napon történik. Ugyanakkor egy-egy csodálatos helyszín sokszor felülírhatja az időzítést. Mit szólnál például egy sziklaparton álló hófehér kápolnához, egy burjánzó botanikus kerthez, mesebeli épületekhez, smaragdzöld színű tavakhoz vagy naplementében a toszkán lankák, esetleg egy pálmafás óceánparti sétány látványához? Szemet gyönyörködtetőek, igaz? A Kiwi.com válogatásában 5 európai és 1 tengerentúli úti cél szerepel. Bármelyiket is választjuk, az életre szóló emléket még színesebbé tehetjük.

1. Romantika a köbön – Capela do Senhor da Pedra, Portugália

Emlékezetes lehet egy tengerparti lánykérés naplementében. Sőt, ha még egy kápolna is található a közelben, a romantikát már aligha lehet tovább fokozni. Portugáliában számos gyönyörű helyszín található, de a Kiwi.com ajánlása egy tengerparti, sziklákon álló gyönyörű csempékkel kirakott hófehér kőkápolna (a Capela do Senhor da Pedra), amely immár 1686 óta nyűgözi le az oda látogatókat egy kis tengerparti falu, Miramar partján. Portóból vonattal kb. 40 perc alatt itt lehetünk. A lánykérés történhet akár egy romantikus portói hétvége alatt, hiszen a környék még rengeteg felfedezésre váró, kevésbé felkapott gyöngyszemet is rejt.

5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

Capela do Senhor da Pedra

A folyón ringatózva – Cam folyó, Cambridge, Anglia

Cambridge elsősorban világszínvonalú egyetemi oktatásáról ismert, amely a vidéki Anglia nyugalmát árasztja magából ódon kőépületeivel és hangulatos parkjaival.  A várost kettészeli a Cam folyó, amely felett magaslik az angol Sóhajok Hídja. A Cam folyó mentén természetesen sétálni is lehet, de még különlegesebb élményben lehet részünk, ha a folyóról fedezzük fel az angol várost. A folyóparton lehet bérelni hagyományos kenukat. Egy kis evezési gyakorlat semmiképp sem árthat, de megéri a gyakorlás akár a Dunán, hogy élesben már csak a gyűrű elővétele okozzon izgalmat. Ha angol lánykérésre adnánk a fejünket (kezünket), Londonból már 50 perces vonatúttal eljuthatunk az idilli városba. 

5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

Cambridge

Trattoriák és a toszkán lankák árnyékában – Siena, Olaszország

Olaszország hemzseg a romantikusnál romantikusabb helyszínektől. Gondoljunk csak például Firenzére, Rómára vagy Nápolyra. Azonban nyáron ezek a városok hemzsegnek a turistáktól – ember legyen a talpán, aki talál egy félreeső kis sarkot a tömegben. Ha az olasz nyaralás során húznánk kedvesünk ujjára a gyűrűt, vegyük az irányt inkább Siena felé! A lenyűgöző toszkán lankák ugyanis egy legalább olyan gyönyörű, de kevésbé frekventált várost rejtenek középkori utcácskákkal, borozókkal és hamisíthatatlan hangulatú trattoriákkal, amelyek körülölelik a központot, azaz a Piazza Del Campót. Itt magaslik többek közt a rendkívül impozáns Fonte Gaia szökőkút, amelyet a helyiek az „öröm szökőkútjaként” is emlegetnek. A nagy kérdéshez tökéletes helyszín lehet a Torre del Mangia névre keresztelt 14. századi városfal az alatta elterülő toszkán tájjal és a városi panorámával. A Rómától mintegy 3 órás vonatútra található város festői szépségű, ráadásul úgy hírlik, a borai is egészen finomak…

5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

Siena

Mediterrán lánykérés az egykori arisztokrata üdülőhelyen – Opatija, Horvátország

Ha egy igazán kedves, monarchiabeli üdülőhelyen tennénk fel a nagy kérdést, Opatija (Abbázia) minden bizonnyal remek választás lehet. A várost áthatja a történelem, a romantika és a báj – az egykori arisztokrácia üdülőhelye volt, maga Ferenc József is itt töltötte a teleket a hideg Ausztria helyett. A 19. századi villák mellett hangulatos gyógyfürdők is találhatóak, így egy igazán kifinomult lánykérés lehetőségét nyújtja a város. Szerelmesen andalogni a tengerpart mentén futó Lungomore sétányon, gyertyafényben igazi helyi garnélát és más finomságokat vacsorázni a tengerparton, elnyúlni a rendezett parkokban (így például az impozáns Amerikai Kertekben vagy a mesebeli Szent Jakab parkban), hűsölni a burjánzó botanikus kertekben – rengeteg lehetőség adódik a romantikus gesztusokra.

5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

Opatija

Ha kissé elbújnának a zajos külvilág elől – Fairy Pools, Skye, Skócia

Ha egy páros odavan a rejtett gyöngyszemekért és nem riad meg a picit extrémebb helyszínektől, akkor Skócia igazán optimális helyszínnek bizonyulhat a lánykérésre. A „kis-Skóciának” is nevezett Skye-szigeteket különösen ajánlja a Kiwi.com válogatásában. Itt folyik a Brittle folyó, és itt találhatóak a csodaszép smaragdzöld színű tavak, amelyek a Fairy Pools, vagyis Tündérmedencék névre hallgatnak. A kalandos lánykérés során lehűthetjük magunkat a jéghideg vízben az izgalmak után, és ha szerencsénk van, gímszarvasokkal, vidrákkal és birkákkal is találkozhatunk. Ha idelátogatnánk, mindenképpen vigyünk magunkkal túracipőt, a sziklás túraútvonalon ugyanis ez a legideálisabb viselet. A helyszínre 40 perces gyaloglással juthatunk el egy Carbost nevű faluból.

5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

Skócia

+1: Lánykérés a pálmafák alatt – St. Augustine, Florida

Amennyiben meg sem állnánk a tengerentúlig a jegygyűrűvel, válasszunk egy kevésbé ismert ékszerdobozt! Floridáról elsősorban a pálmafás óceánparti sétányok, a görkorcsolyázó fiatalok és a vízparti bulik juthatnak eszünkbe, azonban az államban több bájos és kifejezetten romantikus helyszín is található. Ilyen például St. Augustine, az Egyesült Államok legidősebb városa, melynek alapítását 1565-re datálják. A spanyol gyarmati építészet ötvöződik itt az óceánpart kellemes hangulatával, a kifinomult gasztronómiáról nem is beszélve – legyen szó akár a kézműves sörfőzdékről, a Plaza de la Constitución szezonális piacairól, vagy egy romantikus étteremről.

5+1 varázslatos helyszín lánykéréshez

St. Augustine