Családos Csütörtök, a magyar startup világ San Franciscó-i irodái

2013. október 24.
Utazó tudósítónk, Szakonyi Noémi Veronika harmadik napja következik a magyar startup világ San Franciscó-i irodáiból, természetesen női szemmel bemutatva. Család és munka? Miért ne! Nézd meg, hogyan működik a Prezinél!

Családos Csütörtök

Csütörtök délelőtt, pont tíz perccel azelőtt, hogy elindultam volna a Prezi irodájába, eszembe jutott, hogy már az új helyre kell mennem, ami San Francisco egy másik, startupokkal teli, épülő negyedében van. A Prezi egy új, tágasabb és világosabb irodába költözött az elmúlt napokban. Bár az ott dolgozók az előző irodát is nagyon szerették, izgatottan várták a költözést. A háromszintes épület második emeletén állt meg a lift, ahonnan közvetlenül be lehetett lépni az irodába. Ugyan még sok minden volt dobozokban, de az első pillanattól kezdve látszott, hogy a napfényes, letisztult, frissnek ható helyiségben mindenki otthon érzi magát.

Az új irodában Susan Setton segített tájékozódni, aki nemcsak az iroda menedzsere, hanem Árvai Péter jobb keze, azaz minden titkok tudója is.

„Két évvel ezelőtt találtam rá a Prezire, és amint beléptem az irodába, azt éreztem, hogy itt kell dolgoznom – mesélte Susan. – Az emberek fogtak meg leginkább. Itt mindenki hisz a munkájában, és szeretettel csinálja. Nagyon jó érzés ilyen közegben dolgozni, részt venni valamiben, ami sokkal nagyobb, mint mi magunk. Itt nem számít az, hogy ki milyen: kék, lila, fekete, fehér, nő vagy férfi… Mindenki máshonnan jön, más háttérrel, más perspektívával, és ha leülünk beszélgetni, új ötletek születnek, hiszen mindenki kicsit mást hoz az ötletbe. Itt a lényeg a személyiségeden van, azon, hogy mit teszel le az asztalra. Pont ez az, ami megengedi az embereknek, hogy tényleg önmaguk lehessenek, és a legjobbat nyújtsák.” Susannek két kisfia van, akik rengeteg pluszenergiát igényelnek, amit egy ilyen pörgős, több országban is jelen lévő cég menedzselése mellett nem könnyű teljesíteni. Nagy szükség van Susan kedves, elfogadó és támogató partnerének segítségére is, igaz, folyamatosan kompromisszumokat kell kötni. A Prezi családbarát attitűdje azonban nagy könnyebbség. „Ha a családról van szó? Semmi baj, menj és oldd meg, hagyj rá mindig időt. Ez is hozzátartozik a cég filozófiájához, hiszen mindenkinek van magánélete és nehézségei is, amit a Prezi megpróbál a legmegértőbben kezelni.”

„Ami a gyerekneveléshez kell, az mindenképpen az egyensúly. Az én gyerekeim nagyon boldogak annak ellenére, hogy rengeteget dolgozom. Az egyetlen dolog, hogy szeretned kell őket, és amikor szükségük van rád, odafigyelni és jelen lenni. Jelen lenni abban a pillanatban, amikor mesélnek neked, amikor nyitnak feléd. Sokszor nem tudom elkísérni őket kirándulni vagy más programokra, de amikor velük vagyok, az együtt töltött idő mindig minőségi. Ez a titka mindennek.”

Ha nagyobb felbontásban is szeretnéd megnézni a fotógaléria képeit, kattints ide!