Szexi Szombat, a magyar startup világ San Franciscó-i irodái

2013. október 26.
A szombat főszereplői a Prezi és a Ustream irodájának legfeltűnőbb egyéniségei. Meghan és Kelly kedvenc szabadidős tevékenységeiről mesél.

Szexi Szombat

A szombat két okos, elbűvölő és szexis nőről szól, akik a San Franciscó-i startup világ oszlopos tagjai. Meghan Rennelle-t, a Ustream bombázó salesesét és Kelly Hookot, a Prezi dögös PR-osát fogom bemutatni. Mindketten feltűnő egyéniségek, akik hozzájárulnak az irodák sokszínűségéhez. A mindig aktív Meghant ebédszünetben csíptem el és faggattam arról, hogy milyen volt bekerülni ebbe a világba. „Nem volt könnyű úgy belépni egy technikai világba, hogy semmilyen hátterem nem volt hozzá. Mégis pont emiatt hatalmas kihívással találtam szemben magam, hiszen sokkal több energiát kellett befektetnem a munkámba, mint másoknak. Az első két évben nehéz volt megtalálni az egyensúlyt, rengeteget dolgoztam, és szinte semmi időm sem volt. Aztán amikor beindult a cég, és elkezdett terjeszkedni, egy kicsit én is megnyugodtam. Azt azért hozzá kell tennem, hogy szerencsés vagyok, hiszen a párom is a startup világban dolgozik, ezért tökéletesen megértette, min megyek keresztül, és mindenben támogatott, ahogy én is őt. Mostanában gyakrabban szakítok időt magamra és a kutyáimra hétvégente, de imádok kertészkedni is, vagy Carmel felé venni az irányt egy kis golfozás vagy borkóstolás céljából.” Meghan lassan négy éve dolgozik a Ustreamnél, de az amerikai trendekkel ellentétben neki esze ágában sincs munkahelyet váltani. „Látni szeretném, ahogy beérik a munkám gyümölcse, ahogy a Ustream kinövi magát egy nagy, kreatív és virágzó céggé.”


Kelly Hook

Meghannal ellentétben Kelly még csak néhány hónapja dolgozik a Prezinél. „Én felhasználóként találkoztam először a Prezivel, és imádtam az egyetemi éveim alatt. Aztán amikor dolgozni kezdtem, továbbra is használtam a programot, és figyeltem a céget. Az utolsó lökést arra, hogy jelentkeznem kell a Prezibe, az adta, hogy akkoriban egy magyar fiúval randevúztam. Úgy éreztem, hogy minden jel a Prezi felé mutat.” Nagy váltás volt Kelly számára Észak-Karolinából San Franciscóba költözni, és egy teljesen más, energikusabb, nagyvárosi élethez hozzászokni. „Azelőtt gyakran jártam lovagolni, esténként festettem vagy rajzoltam, de ezt itt kivitelezhetetlen. Megpróbáltam új hobbikat találni miután ideköltöztem, de igazából leginkább csak élvezem a várost, érdekes emberekkel találkozom, beszélgetek, szórakozni járok. San Franciscóban nagyon jó sétálni, imádok órákig csavarogni, és minden kis eldugott sarkot felfedezni. 25 percre lakom az irodától, de még sosem jöttem busszal. A kedvenc része a napomnak a reggeli séta, erről sosem tudnék lemondani.”

Kelly azt is elárulta, hogy nem tud két óránál többet koncentrálni egyhuzamban. „Két óra elteltével muszáj felállnom egy kicsit a számítógépemtől, kimegyek a konyhába, megiszom egy kávét, kinyújtózom, játszom a kutyákkal, vagy csak lemegyek egy rövid sétára. Nagyon jó, hogy ezt mind megtehetem, mert sokat segítenek abban, hogy termékeny legyek a munkában.” A Prezi csinos PR-osa már többször is volt Budapesten. Először a barátjával mint turista, később viszont két hónapot töltött a budapesti Prezi-irodában, amelyet egyszerűen imád. „Nagyon irigy vagyok azokra, akik a magyar irodában dolgozhatnak. Egyszerűen szuper ott környezet, habozás nélkül mennék akár hosszabb távra is. Imádom a várost, gyönyörű és érdekes, de az iroda a bisztróval és az emberekkel, az maga a mennyország. Azt szeretem a legjobban a városban, hogy míg San Franciscóban az emberek csak kérdezgetik egymástól, hogy hol dolgozol, mit csinálsz, milyen a munkád, addig Budapesten azt kérdezik, hogy ki vagy, és mit szeretsz… Ott valóságos, minőségi kapcsolatokat tudsz kialakítani, és ez számomra nagyon fontos.”

Ha nagyobb felbontásban is szeretnéd megnézni a fotógaléria képeit, kattints ide!