Női vezetőknek indul képzés

2014. április 09.
Új oktatási megközelítést alkalmaz egy áprilisban kezdődő, női vezetők számára indított képzés. A Női Vezetők Akadémiája moduljaiban az egészséges család-karrierépítés összhang, a női szemléletmód érvényesítése az irányításban és a stílus, megjelenés kérdése is jelentős szerepet kap.

A Coaching Team szervezésében megvalósuló képzés menetrendjét úgy állították össze, hogy a munkahelyi vezetőként dolgozó nők két hónap alatt elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek a vezetői karrier sikeres továbbépítésében, a jobb érvényesülésben segítenek.

Igenis fontos a megjelenés (is)

„Vezető nőként nem mindegy, milyen megjelenésünk a mindennapokban, egy fontos megbeszélésen vagy az előrejutásunk szempontjából fontos környezetben. Az üzleti életben kardinális szerepe van továbbá az első benyomásnak” – mutat rá Siklós Barbara, a Coaching Team programfelelőse. Rögtön az első modul célja a magabiztos, igényes, az egyéniségedet tükröző, az üzleti világban elfogadott megjelenés kialakítása. A második modul a női vezetői szerepet járja körül, bemutatja az egyes vezetési funkciókat, stílusokat, kötelességeket és lehetőségeket.

A nőiesség pozitív megélésének megteremtése, a szerepek definiálása és a szerepegyensúly kialakítása elősegíti, hogy a női vezetők számos területen, mint például a kommunikáció, konfliktuskezelés, együttműködés, meggyőzés eredményesebbé váljanak. Ennek eléréséhez ad segítséget a program harmadik eleme, amely különböző kreatív eszközökkel és egyedi módszerrel tárja fel a résztvevőkben rejlő egyéni készségeket, képességeket.

Hatékony és határozott női kommunikáció

A Női Vezetők Akadémiája zárásaként az asszertív kommunikáció kerül terítékre. A Coaching Team szakértői azt mutatják be, hogyan tud egy vezető nő hatékonyan, határozottan kommunikálni, feladatokat kiosztani, visszajelzést adni, úgy, hogy mindenközben megmaradjon nőnek is, megőrizze empatikus képességét, érzékenységét.    

Ha szeretnél jobban elmélyedni a témában, vagy csak további információkra vagy kíváncsi, kattints ide!