A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi receptjeivel mostantól rendszeresen találkozhattok itt nálunk. Elárulta már kedvenc medvehagymás pogácsájának receptjét, a múlt héten pedig az áfonya volt a főszereplő, ahogy most is fontos hozzávalója ennek a könnyen elkészíthető desszertnek.
Hozzávalók:
300 gramm zabkeksz
3 ek olvasztott vaj
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
15 dkg porcukor/eritrit
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinfix
sütőpapír
Elkészítése:
Daráljunk le 300 gramm zabkekszet, majd tegyünk hozzá 3 evőkanál olvasztott vajat, és egyengessük el egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába. Tegyük hűtőbe, míg megszilárdul. Közben készítsük el a krémet: a túrót, a mascarponét, a tejszínt, a porcukrot (vagy eritritet), a citrom levét, a vaníliás cukrot és a zselatinfixet keverjük krémmé, öntsük rá a kekszes alapra, és tegyük vissza a hűtőbe. Az áfonyát alaposan mossuk meg, szórjuk meg egy kis eritrittel, tegyük a mikróba 1 vagy 2 percre, majd öntsük a torta tetejére.
Már kóstolhatjuk is!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!