A kovászos uborka nemcsak savanyúságnak kiváló, hanem levesalapanyagnak is tökéletes! Ha nem hiszed, próbáld ki ezt a könnyen és gyorsan kivitelezhető receptet, szerintünk imádni fogod!
Régebben, ha hűsítő nyári levesre vágytunk, mindenki hideg gyümölcslevesért kiáltott, a választék azonban bővült, most már nemcsak meggyből, málnából, barackból vagy sárgadinnyéből készülhet finom kanalaznivaló, hanem kovászos uborkából is! A frissítő leves savanykás ízét a kovászos uborka leve és a görög joghurt adja, az összhatást pedig a kapor és a fokhagyma teszi teljessé. Ha jól be is hűtöd, garantáltan nem éri majd szó a ház elejét!
Ez a kovászosuborka-leves receptje
Hozzávalók a kovászosuborka-leveshez:
- 2 dl a kovászos uborka levéből
- 6 db kovászos uborka
- 4 dl behűtött zöldségleves alaplé
- 3 dl görög joghurt (sima joghurt is jó, ha ilyen nincs kéznél)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál friss kapor
A kovászosuborka-leves elkészítése:
- Az uborkát felkockázzuk, hozzáadjuk a levét és a jól behűtött zöldséglevest.
- Belekanalazzuk az összetört fokhagymával és az aprított kaporral elkevert joghurtot, és alaposan összekeverjük.
- Botmixerrel krémesre dolgozzuk, majd jó pár órára hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a tetejére is kanalazhatunk egy kis görög joghurtot és friss kaporral díszíthetjük.
- Az elszántabbak akár a görögdinnyés uborkalevest is kipróbálhatják!
Fotó: Getty Images