Ha kerti sütögetésről van szó, az ecetes uborkasaláta helyett inkább a görögös tzatziki az, ami a húsokhoz passzol. Ez viszont unalmassá válhat, ha mindig így készítjük el. A krémes uborkasaláta viszont könnyű is, kapros is, és a fehér borecetnek köszönhetően a savassága és frissessége is megvan. Jó, ha már előző nap elkészítjük, hogy átjárják az ízek és összeérjenek az aromák.
Hozzávalók:
- 1 kis doboz tejföl
- 50 gramm friss kapor felaprítva
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál őrölt fekete bors
- 2 kígyóuborka félbevágva, vékonyra karikázva
- 25 gramm vékonyra vágott és apróra kockázott lilahagyma
Elkészítése:
Keverjük össze öntetnek a tejfölt, kaprot, borecetet, olívaolajat, sót és borsot egy nagy tálban. Tegyük hozzá az uborkát és a hagymát, majd keverjük össze, hogy az öntet bevonja az uborkát. Jó, ha egy napot áll a hűtőben fogyasztás előtt.
Forrás: Eating Well Fotó: Getty Images