Eredetileg papnak készült: 10 megdöbbentő érdekesség Tom Cruise-ról

2024. július 14.
Tom Cruise sokáig küzdött diszlexiával, mára viszont Hollywood egyik legjobban fizetett színésze lett, aki legendás arról, hogy előszeretettel vállalja be a veszélyes mutatványokat. Összegyűjtöttünk róla 10 érdekességet, amin te is meg fogsz lepődni.
Eredetileg papnak készült: 10 megdöbbentő érdekesség Tom Cruise-ról
  • Tom Cruise karrierje több mint 40 évet ölel fel.
  • Olyan nagy sikerű filmekben szerepelt, mint az Interjú a vámpírral, a Mission Impossible-filmek vagy a Top Gun.
  • Mutatunk 10 olyan érdekességet a színészről, amit nem sokan tudnak róla!

IV. Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án a New York állambeli Syracuse-ban született. Már korán megmutatkozott benne az „akcióhős”. 2022-ben a színész elmesélte, hogy 4 éves korában úgy gondolta, jó ötlet lenne leugrani gyermekkori otthona tetejéről, miközben egy lepedőt használ ejtőernyőnek. Már ugrás közben megbánta a dolgot, de szerencsére nem esett baja.

Lássuk, mi az a 10 érdekesség Tom Cruise-ról, amit valószínűleg te sem tudsz róla:

1. Tom Cruise papnak készült, de bunyós lett belőle

Miután a szülei elváltak 1976-ban, Tom Cruise eltöltött egy kis időt az ohiói Cincinnatiben, ahol rövid ideig fontolgatta, hogy ferences pap lesz. Végül visszatért a családjához, és a New Jersey állambeli Glen Ridge-ben telepedtek le, ahol csatlakozott az egyetemi középiskola birkózó csapatához. Egy lábsérülés miatt nem tudta folytatni a birkózást, ezért döntött úgy, hogy kipróbálja a színészetet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Old Hollywood (@vintagemoviestars) által megosztott bejegyzés

2. Tom Cruise nem szerette a Koktélt 

Tom Cruise olyan filmekben brillírozott, mint az 1985-ös Legenda, az 1986-os A pénz színe, az 1988-as Esőember, és ugyanebben az évben Koktél. 1992-ben azt mondta a Rolling Stone-nak, hogy nem szerette ezt a filmet. Tény, hogy Arany Málna-díjat kapott a legrosszabb film kategóriában.

3. Tom Cruise rendezőként is kipróbálta magát

Mindig is érdekelte a filmkészítés, így nem meglepő, hogy 1993-ban beállt a kamera túloldalára. Tom Cruise rendezte a Fallen Angels című antológia egyik epizódját, a The Frightening Frammist.

4. Tom Cruise két adaptációban is szerepelt

Anne Rice, az Interjú a vámpírral írónője először olyasvalakit szeretett volna Lestat szerepére, mint Daniel Day-Lewis. De mikor meglátta Tom Cruise-t a szerepben, azonnal beleszeretett. Hasonló élményben volt része a filmsztárnak a 2012-es Jack Reacherben, ahol a Lee Child-könyvsorozat rajongói túlságosan alacsonynak találták Child toronymagas főszereplőjéhez képest. A film azonban jól sikerült, és folytatást is kapott 2016-ban.

5. Tom Cruise szerepelhetett volna A remény rabjaiban

Tom Cruise-nak főszerepet ajánlottak a Gumilábban és az Ollókezű Edwardban is. Majdnem A remény rabjainak főszerepét is felajánlották neki, de végül Frank Darabont rendező és író Tim Robbinst kérte fel Andy Dufresne szerepére.

6. Tom Cruise részt vett minden idők egyik leghosszabb forgatásán

Tom Cruise és akkori felesége, Nicole Kidman beleegyezett, hogy szerepeljenek Stanley Kubrick rendező 1999-es Tágra zárt szemek című filmjében. Kubrick 15 hónapig forgatta a filmet, ami messze túlmutat sok film tipikus négy-hat hónapos forgatásán. A Guinness Rekordok Könyve a filmtörténet leghosszabb folyamatos produkciójaként ismeri el.

Tom Cruise és egykori felesége, Nicole Kidman

Tom Cruise és egykori felesége, Nicole Kidman

7. Tom Cruise-nak van egy unokatestvére, aki szintén színész

Nem Tom Cruise volt az egyetlen családtag, aki színészkedni kezdett. Unokatestvére, William Mapother szintén a szakmában dolgozik, és Cruise több forgatásán is jelen volt.

8. Tom Cruise több embert megmentett egy tengeri katasztrófa során

1996-ban Tom Cruise és akkori felesége, Nicole Kidman egy jachton tartózkodott az olaszországi Capri közelében, amikor rábukkantak egy mentőcsónakban úszó családra, akinek a jachtja kigyulladt. Felmásztak Cruise hajójára, amíg a parti őrség meg nem érkezett. 

9. Azt kérte, hogy szerepeljen egy fotón néhány híres rendezővel

2003-ban, Az utolsó szamuráj forgatásán, Ed Zwick rendező meglepődve látta, hogy több A-listás rendező is kiment a helyszínre, hogy megnézzék Tom Cruise-t. Amikor a színész megtudta, hogy David Fincher, Cameron Crowe és mások együtt pózoltak Zwickkel, miközben ő nem ért rá, kérte, hogy utólag helyezzék rá a képre.

10. Tom Cruise tortával ajándékozza meg a kollégáit

Az utolsó érdekesség Tom Cruise-ról, hogy minden évben fehér csokoládés-kókuszos tortát rendel a Los Angeles-i Doan’s Bakerytől, és elküldi azoknak, akikkel együtt dolgozott. James Corden volt talkshow-vezető szerint maga Cruise még soha nem próbálta ki a tortát. Más történetek szerint azonban nagyon is megkóstolta, amikor harmadik feleségével, Katie Holmesszal és Diane Keatonnel együtt filmet forgatott 2008-ban.

Forrás: Mental Floss, Fotók: Getty Images