Növénykvíz: hány virágot ismerünk fel a képeken?

2024. augusztus 19.
Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! De vajon egy növénykvízben hány virágot ismerünk fel képekről? Tegyük próbára magunkat! Meglesz a nyolc jó válasz?
Növény kvíz
  • A növénykvízben képekről kell felismernünk, milyen virágot, fát, fűszernövényt látunk.
  • Vajon meg tudjuk különböztetni egymástól a növényeket?
  • Hány jó válaszunk lesz a növénykvízen?

A növénykvízben tíz képet látunk különböző virágokról, fákról, fűszernövényekről. A feladatunk az, hogy kitaláljuk, milyen növényt látunk. Sikerül legalább nyolc pontot elérnünk a növénykvízen?

A világ legkülönlegesebb virágai

A világ legkülönlegesebb virágai szokatlan megjelenésükkel, ritka élőhelyükkel vagy különleges tulajdonságaikkal emelkednek ki a növények közül. Íme néhány ilyen virág:

  1. Rafflesia arnoldii (Óriásbűzvirág): A világ legnagyobb virága, amely akár egy méter átmérőjű is lehet, és erős, rothadó húsra emlékeztető szagot áraszt, hogy a beporzó legyeket vonzza.
  2. Amorphophallus titanum (Titánbuzogány vagy hullavirág): Ez a virág híres a hatalmas méretéről és az általa kibocsátott bűzös szagról, amely a rothadó hús szagára emlékeztet.
  3. Dracula simia (Majomorchidea): Ez az orchidea különleges, mert a virágai úgy néznek ki, mint egy majom arca.
  4. Welwitschia mirabilis: Egy különleges sivatagi növény, amely csak Namíbia és Angola egyes részein található meg, és akár 1000 évig is élhet.
  5. Lithops (Kövirózsa): Ezek a kis pozsgás növények kövekre emlékeztetnek, így nehéz őket észrevenni a természetes élőhelyükön.
  6. Tacca chantrieri (Fekete denevérvirág): A virágai denevérre hasonlítanak, fekete színűek és hosszú, szálas „bajuszai” vannak.
  7. Strongylodon macrobotrys (Jade szőlő): Ez a trópusi virág különleges, türkizkék színű virágfürtjeivel tűnik ki, amelyek akár 3 méter hosszúak is lehetnek.
  8. Passiflora (Golgotavirág): E különleges formájú és mintázatú virágokat sokan a legszebb virágok közé sorolják.
  9. Nepenthes (Kancsóka): Ezek a ragadozó növények különleges, kancsószerű levelekkel rendelkeznek, amelyek rovarokat és más apró állatokat fognak el és emésztenek meg.
  10. Hydnora africana: Ez a különleges parazita növény a föld alatt él, és csak a virágai emelkednek ki a talajból. A virágai hússzínűek és erős szagot árasztanak.

Ezek a virágok nemcsak megjelenésükben, hanem ökológiai szerepükben és alkalmazkodásukban is különlegesek. De vajon egy növény kvízben felismerjük az érdekes virágokat?

Töltsük ki a növény kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat a növény kvízzel! A képeken virágokat, fákat vagy más növényeket látunk. Három lehetőség közül kell kiválasztanunk azt a megoldást, amelyik szerintünk a helyes. Hány jó válaszunk lesz a növénykvízen?

Kitalálod, milyen virág van a képen?

Növény kvíz

Mutatunk tíz képet különböző növényekről, kitaláljuk, mit látunk a képen? Hány jó válaszunk lesz a kvízen?

Fotó: Unsplash, Wikimedia, Getty Images