Tonhalas kuszkuszsaláta 15 perc alatt

2024. augusztus 15.
Ez a kuszkuszsaláta tényleg elképesztően egyszerű, mégis minden megvan benne, hogy egészséges, tápláló és persze igazán finom legyen. Mutatjuk a villámreceptet!

Ha szeretnénk gyorsan egészségeset enni, akkor valószínűleg rögtön egy saláta jut eszünkbe – csakhogy sokak számára nem jelent elég laktató opciót egy pusztán zöldségekből (és esetleg néhány darabka csirkehúsból) álló tányér. A kuszkuszsaláta szuper megoldás lehet, ha valami tápláló, könnyed, mégis gazdag ebédre vagy vacsorára vágyunk.

Akár a melegben is jó választásnak bizonyulhat, hiszen csak addig kell használnunk a tűzhelyet, amíg felforraljuk a kuszkuszhoz az alaplevet – utána „hidegen”, pikk-pakk összeállítjuk a salátát. A tonhal tápláló fehérjeforrás, az ízélményt pedig kapribogyó és jó adag pfefferoni teszi izgalmassá. De az alábbi kuszkuszsaláta legnagyobb előnye, hogy nyugodtan, ízlés szerint variálhatjuk: beletehetjük kedvenc zöldségeinket és fűszernövényeket, vagy különböző hagymákat, magokat is.

Semmiképpen ne hagyjuk tehát ki ezt a mennyei, üdítő kuszkuszsalátát – egészen biztosan nem fogjuk megbánni!

A tonhalas kuszkuszsaláta receptje

A tonhalas kuszkuszsaláta könnyed ebéd vagy vacsora a kánikulában is

A tonhalas kuszkuszsaláta könnyed ebéd vagy vacsora a kánikulában is

Hozzávalók a tonhalas kuszkuszsalátához:

A kuszkuszhoz:

  • 1 csésze alaplé
  • 1 és 1/4 csésze kuszkusz
  • 3/4 teáskanál só

A salátához:

  • 4 db 80 grammos tonhalkonzerv
  • 400 gramm koktélparadicsom felekbe vágva
  • 1/2 csésze karikákra vágott pfefferoni paprika
  • 1/3 csésze friss petrezselyem felaprítva
  • 1/4 csésze apró kapribogyó
  • só és bors ízlés szerint
  • olívaolaj a tálaláshoz
  • 1 citrom negyedekbe vágva

A tonhalas kuszkuszsaláta elkészítése:

1. A kuszkuszhoz egy kisebb lábosban forraljuk fel az alaplevet (vagy vizet) közepes lángon, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a kuszkuszt, fedjük le és hagyjuk állni nagyjából 10 percig.

2. A saláta összeállításához egy közepes tálba dobjuk bele a tonhalat, a felekbe vágott paradicsomot, a felszeletelt pfefferonit, a petrezselymet és a kapribogyót!

3. A megpuhult kuszkuszt egy villával kicsit keverjük át, ízesítsük sóval és borssal, locsoljuk meg olívaolajjal! Tálaljuk tányérokra, majd halmozzuk rá a tonhalas keveréket! Citromgerezdekkel tálaljuk!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images