- A virslifőzést is lehet új szintre emelni!
- Mitől lesz még finomabb a virsli?
- Mutatjuk, hogyan készítsünk olyan finom virslit, amilyet még sohasem ettünk!
Nem is gondoltunk rá, hogy a virslit lehetne így is főzni, pedig szeretjük sülve és főve egyaránt. Hot dogként, egy kis mustárba mártogatva vagy éppen főzelékhez feltétnek megsütve. Mindenkinek van egy kedvenc virslikészítési módszere, ami azonban lehet még jobb!
Mutatjuk, hogyan lehet olyan finom virslit főzni, hogy soha többé nem akarjuk majd máshogy enni!
Mitől lesz még finomabb a virsli?
Egy Fred Maurer nevű szakács jött rá, hogy a virsli még finomabb, ha egy kis vajjal turbózzuk fel főzéskor. Soha többé nem sütjük majd azután a virslit, ha egyszer kipróbáljuk ezt a módszert.
Hogyan készül vajjal a virsli?
Szerencsére a virslifőzés nem lesz bonyolultabb attól, hogy egy kis vajat is viszünk a történetbe. Hiszen pont ez a virsli egyik nagy előnye: gyorsan el lehet készíteni, így egy villámebédhez vagy vacsorához is praktikus választás.
- Vágjuk el hosszában a virslit, amit el akarunk készíteni.
- Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes lángon, míg fel nem olvad benne a vaj.
- Várjuk meg, míg buborékos lesz a vaj, amit a serpenyőbe tettünk.
- Ezután tegyük rá a virslit. A felhasított oldala legyen alul a serpenyőben, és enyhén nyomjuk bele a vajba.
- Süssük nagyjából három percig.
- Fordítsuk meg a virslit, majd a másik oldalát is süssük még 1-2 percig, miután hozzáadtunk még egy kanál vajat.
Tippek a vajas virslihez
- Akár egy másik serpenyővel is lenyomhatjuk a virslit sütés közben, hogy biztosan egyenes maradjon és ne pöndörödjön fel.
- Kanalazzunk egy kis vajat a péksütemény belsejébe is, ha a virslit hot dogként szeretnénk tálalni.
- Ne bonyolítsuk túl a tálalást, hagyjuk, hogy érvényesüljön a vajban párolódott virsli. Ropogós hagyma tökéletes kiegészítő lehet a virslinkhez.
Forrás: Kitchn, fotó: Getty Images