Így érd el, hogy az exed újra beléd szeressen

2024. szeptember 05.
Párkapcsolati terapeuták szerint vannak szerelmek, amikért nagyon is megéri küzdeni, de egyáltalán nem mindegy, hogy miképp közelítünk volt partnerünkhöz. Egy tippet mindenképp érdemes megfogadni.
Fiatal pár a konyhában vitatkozik

Miért szeretné bárki is visszakapni volt párját? Elvégre az ex okkal az exünk. Mégis vannak, akik vissza akarják kapni exüket, elszántan és olykor kétségbeesetten szeretnének újra összejönni, mert tudják, a volt partner sokkal több számukra. Hiszik, mélyebb kapcsolódásról van szó: volt párjuk a lelki társuk.

Hiába azonban a szoros kötődés, a mély kapcsolódás, ezek a párok is le tudnak térni a közös útról, mert nem tudják, hogyan kell egy párkapcsolatot működőképessé tenni: félreértik, bántják egymást, elkezdenek védekezni, és mielőtt észbe kapnának, az egyik fél már nem bírja tovább, és kisétál a kapcsolatból. Vannak azonban szerelmek, párkapcsolatok, amikért érdemes küzdeni.

Egy tipp, ami segíthet visszakapni az exed

Bár az ex visszaszerzése nehéz feladat, vannak mondatok, amiket jobb nem használni. Ide tartozik, hogy:

  • „Bocsáss meg. Eztán minden más lesz!”
  • „Egymásnak teremtettünk!”
  • „Ígérem, megváltozom!”

Ezek a mondatok azért nem működnek, mert exünk már nem hisz nekünk többé. Tudja, bármit hajlandók lennénk kimondani azért, hogy véget vessünk a fájdalmunknak. Az ilyen típusú kijelentések régimódi manipulációnak tűnnek. Ami ezzel szemben sokkal jobb taktika, ha az ex hangulatára hatunk, és nem az elméjére. Ahelyett, hogy megpróbálnánk meggyőzni őt arról, hogy újra összejöjjön velünk, változtassuk meg az érzéseit.

Ne akarjuk erőből és türelmetlenül megváltoztatni azt, ahogy irányunkba érez. Hagyjuk, hogy nehezteljenek, hogy dühösek, megbántottak legyenek. Ez így van rendjén, hiszen valószínű, hogy mi magunk is pont így érzünk. Furcsa mód, ha mindkét fél őszinte lehet abban, miképp érez, az közelebb hoz. Próbáljunk friss levegőt vinni a kapcsolat fullasztó börtönébe! Összpontosítsunk valami másra, valamire, ami felszabadít a nyomás alól, amitől megkönnyebbülünk!

Forrás: Yourtango Fotó: Getty Images