Nem kell ennél jobb reggeli: tele van C-vitaminnal és a rák ellen is hatásos

2024. október 07.
Ha van egy air fryered és kedveled a citrusos finomságokat, amik ráadásul tele vannak C-vitaminnal, akkor imádni fogod ezt a reggelit!
Sült narancs: c-vitaminban gazdag reggeli 
  • Ez a reggeli C-vitaminban gazdag, ami pajzsként szolgálhat a rák ellen.
  • Csupán egy air fryerre, narancsra és még néhány összetevőre lesz szükség.
  • Megmutatjuk, hogyan készítsd el ezt a reggelit!

Jen Jones, a Nevéll Skin tulajdonosa több mint 552 000 TikTok-követővel rendelkezik. Imádják az egészséges életmód tippjeit, receptjeit, valamint a kávéval átitatott bőrápoló termékcsaládja segít kihasználni a koffein áldásos hatását a szépségápolásban. Nemrég Jones mutatta meg, mit eszik újabban reggelire: air fryerben sült narancsot. Így kíván egy kis C-vitamint belecsempészni a nap legfontosabb étkezésébe.

Ez a reggeli egy 31 napos kihívás részét képezte. Ezt a C-vitaminban gazdag reggelit rendkívül egyszerű elkészíteni, és a nap bármely szakában lehet belőle egy könnyű snack. Egyszerűen vágd vastag szeletekre a gyümölcsöt, utána vágd körbe a szeleteket és távolítsd el a héjukat. Kenj rájuk pár csepp juharszirupot és szórd meg őket egy kis fahéjjal, majd mehetnek az air fryerbe 200 fokra négy percre. Az eredmény? Egészséges, C-vitaminban gazdag reggeli.

@thejenjones

Your new morning obsession 🤤 #airfriedoranges #airfriedfruit #plantbased #plantbasedrecipes #31daysofplantbased

♬ this is what falling in love feels like – JVKE

Ha szeretnél még több ízt adni a reggelinek vagy feldobnád egy kis plusszal, akkor adj hozzá joghurthoz vagy fogyaszd granolával a sült narancsot.

Tényleg csökkenti a C-vitamin a rák kialakulásának kockázatát?

A C-vitamin a rákot ugyan nem gyógyítja, de a Healthline szerint csökkenti a kialakulásának kockázatát. Több tanulmányban is kimutatták, hogy a C-vitamin fogyasztása csökkentheti a rákos megbetegedések számát. 

Forrás: Apartment, Teraphy, Healthline, Fotó: Getty Images