A tavaszi-nyári szezon hosszú hétvégéi és utazásai során nem mindig könnyű kontrollálni az étrendünket, így könnyen előfordulhat, hogy néhány nap után azt vesszük észre, valami kifejezetten egészséges ebédre vagy vacsorára vágyunk. A tóparti lángosok, pizzák és hamburgerek után jöhet egy nagy tál friss saláta, vagy az alábbi, dominánsan zöld tésztaétel, aminek az elkészítésével tényleg 20 perc alatt megvagyunk. A recept könnyedén átalakítható tésztasalátává is, ekkor még több zöldséggel turbózhatjuk az ételt, aztán behűtve vihetjük kerti partira, vagy ebédre az irodába is.
Power penne pesto-val
(2 főre)
- 1 közepes cukkini
- 20 dkg durum penne tészta
- 3 ek bazsalikomos pesto
- 2 ek olívaolaj
- 1 érett avokádó
- 2 marék zöldborsószár
- 1 marék firss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- A pennét a csomagoláson jelzett idő alatt kifőzzük forró, sós vízben. Amikor elkészült, leszűrjük.
- A cukkinit fél cm-es karikákra szeleteljük.
- Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt nagy lángon felforrósítunk. Beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a cukkinit (a serpenyő méretétől függően valószínűleg két részletben érdemes sütni).
- Az avokádót félbe vágjuk, a magot kiszedjük. A gyümölcs húsát kanállal kiemeljük a héjból, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a pesztóval, majd hozzáadjuk a cukkinit és a finomra aprított petrezselymet.
- Tálaláskor a tészta köré helyezzük az avokádó-szeleteket és a zöldborsószárat, majd az ételt sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és megöntözzük néhány csepp olívaolajjal.