A hagyományos sváb kitartás és szorgalom megtérült a Schieszl családnak, hétvégenként nem könnyű náluk asztalt foglalni, pedig egyszerre 150 embert tudnak kiszolgálni. A családi vendéglő Budakalász főutcáján, patinás épületben, a pincészet szomszédságában található, a fővárostól fél órányira. Ifj. Schieszl Konrád, a vendéglő tulajdonosa a család ötödik generációját képviseli a vendéglátásban. Édesapja is aktív, a mai napig segíti nemcsak fia, hanem az egész vendéglő és borászat munkáját.
A százéves receptek – hurka, kolbász, mangalica sonka – az üknagypapa receptjei alapján készülnek, természetesen a modern technológia igénybevételével. „Ahogy régen nagyszüleink gondoskodtak a család elé kerülő finom falatokról, úgy szeretnénk mi is gondoskodni a hozzánk betérő vendégekről, új köntösben megmutatni mindazt, amit több generáción keresztül megőriztünk” – mondta a tulajdonos.
A család büszkén mutatta meg a szőlőt is – Balatonfüreden övék a legnagyobb egybefüggő szőlőterület, de vannak szőlőik Csopakon, Pécselyen és Gyöngyöstarjánban is. Jelenleg 40 ezer palack bort készítenek, és ez el is fogy az étteremben.
A budakalászi vendéglőben minden hónap első hétfőjén nyitott pincét tartanak, ilyenkor a lehetőség van a borásszal is beszélgetni, illetve persze kóstolni is.
Weboldal ITT!
Fotó: Szabó Miklós, Schieszl Vendéglő