Könnyű ricottás-cukkinis tészta

2019. május 30.
Egyelőre ugyan nincs kánikula, de a melegedő időben jólesnek a könnyű tésztafogások. Az alábbi recept tényleg szupergyors, de ettől még igazán komplex ízélményt nyújt.

A tésztaételekben az a legjobb, hogy fáradtan is gyorsan összedobható melegétel kerülhet az asztalra, ráadásul lehetőséget adnak némi zöldség becsempészésére is. Ez a recept igazi frissítő, nyári fogás, ami a sok friss citromlétől és a bazsalikomlevelektől lesz igazán izgalmas. Szerencsére nem kell vele megvárni a kánikulát, most azonnal elkészíthetjük!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 900 gramm cukkini kockákra vágva
  • só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 csésze friss bazsalikomlevél
  • 500 gramm tészta (például ziti)
  • 1 csésze ricotta
  • 1 citrom leve
  • 1 csésze reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel egy nagy lábos vizet forrni! Közben egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, pároljuk rajta üvegesre a hagymát 5-8 percig. Dobjuk rá a cukkinit és 10 percig süssük, amíg a zöldség megpuhul.
  2. A fokhagymát, a bazsalikomot egy kevés sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal keverjük sűrű péppé.
  3. Főzzük al dentére a tésztát, majd szűrjük le!
  4. A megfőtt tésztát dobjuk rá a hagymás cukkinire a serpenyőben és forgassuk alaposan át! Adjunk hozzá 1/2 csésze főzővizet, majd keverjük bele a ricottát is! Csavarjuk rá egy citrom levét, ha szükséges, ízesítsük még több sóval és borssal! Krémes szószt kell kapnunk.
  5. A tésztát tálaljuk frissen reszelt parmezánnal!

 

NYTCooking