A tésztaételekben az a legjobb, hogy fáradtan is gyorsan összedobható melegétel kerülhet az asztalra, ráadásul lehetőséget adnak némi zöldség becsempészésére is. Ez a recept igazi frissítő, nyári fogás, ami a sok friss citromlétől és a bazsalikomlevelektől lesz igazán izgalmas. Szerencsére nem kell vele megvárni a kánikulát, most azonnal elkészíthetjük!
Hozzávalók:
- olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 900 gramm cukkini kockákra vágva
- só és bors
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 csésze friss bazsalikomlevél
- 500 gramm tészta (például ziti)
- 1 csésze ricotta
- 1 citrom leve
- 1 csésze reszelt parmezán
Elkészítés:
- Tegyünk fel egy nagy lábos vizet forrni! Közben egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, pároljuk rajta üvegesre a hagymát 5-8 percig. Dobjuk rá a cukkinit és 10 percig süssük, amíg a zöldség megpuhul.
- A fokhagymát, a bazsalikomot egy kevés sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal keverjük sűrű péppé.
- Főzzük al dentére a tésztát, majd szűrjük le!
- A megfőtt tésztát dobjuk rá a hagymás cukkinire a serpenyőben és forgassuk alaposan át! Adjunk hozzá 1/2 csésze főzővizet, majd keverjük bele a ricottát is! Csavarjuk rá egy citrom levét, ha szükséges, ízesítsük még több sóval és borssal! Krémes szószt kell kapnunk.
- A tésztát tálaljuk frissen reszelt parmezánnal!
NYTCooking