A szépségen túl: a nők mentik meg világunkat

2019. március 07.
Lázadó művészek üzennek a Romani nőnapi kampányában, mert hiszik, hogy a nők mentik meg a világot.

A nemzetközi nőnap alkalmából a Romani Design magyar-roma divatmárka 5 neves művészt kért fel, hogy Rebel Spirit 2019-es tavaszi-nyári kollekciójába öltözve fogalmazza meg, mit jelent számára saját identitása és milyen pozitív előrelépéseket szeretne látni a nők társadalmi helyzetében Magyarországon. A Rebel Spirit (magyarul Lázadó Lélek) kollekciót olyan nők ihlették, akik bátran kiálltak kultúrájukért és függetlenségükért egy olyan világban, amely próbálta megakadályozni identitásuk, szabadságuk megélését. A Rebel Spirit darabokon a tervezők, Varga Erika és Varga Helena testvérpáros családjának ikonikus női alakjai jelennek meg.

A fotókon és videóban szerepel a szlovákiai magyar Borbély Alexandra, az Európai Filmdíj 2017-es nyertese a legjobb színésznő kategóriában, Rozália Marge énekesnő, aki fiatal anyukaként mozaikcsaládjába várja harmadik gyermekét, Pátkai Rozina olasz gyökerekkel rendelkező, folyamatosan megújuló énekesnő és képzőművész, Ónodi Adél feltörekvő transznemű színésznő és Varga Helena, a Romani Design tervezője és a tradicionális roma zenei formákat kortárs köntösbe öltöztető cigány énekesnő.

Kattints a képre a galériáért!

11 fotó megtekintése

„Hiszem, hogy a nők fogják megmenteni világunkat. Célunk a kampánnyal, hogy erre a nőkben rejlő világmegmentő erőre hívjuk fel a figyelmet. A Romani filozófiája, hogy minden nő hordozza a szépség misztériumát, legyen akár családanya, egyedülálló, transznemű, roma vagy kisebbségben élő magyar. A kampányfotózásra olyan művészeket kértünk fel, akik sok szempontból lázadnak korunk elvárt női szerepei ellen” – mondja Varga Erika, a Romani Design ötletgazdája és vezető tervezője.