A szatén nem csak a hálószobába való

2019. október 17.
Nem tudjuk ősszel sem elengedni az előkelő szatén ruhacsodákat, hiszen izgalmas textúráikkal és ünnepi fényükkel bármilyen egyszerű szettet fel tudnak dobni. Igen, még a hidegebb évszakokban is!

Ha át akarjuk menteni az őszbe szatén darabjainkat, akkor ehhez a legfőbb kulcsot a rétegezés fogja jelenteni. Ezúttal a vastag anyagok nemcsak a vékony felé kerülhetnek, hanem alá is. A kivágott ruhák hirtelen izgalmasak lesznek garbókkal kombinálva, még úgy is, ha nem a dekoltázson van a hangsúly.

A szatén szoknyákkal remekül mutatnak a hosszú csizmák és a vastagabb kabátok is. Például a kötött darabok kontrasztot adhatnak a szatén fénylő simaságával. Ha kissé bizonytalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogy helytálló-e ez a lenge, fényes anyag az évszakban, akkor kísérlezzünk őszi, sötétebb árnyalatokkal: a mustársárga, bordó, grafitszürke színekkel már az évszakra hangolódunk, az anyag viszont továbbra is a nyár örömére emlékeztet minket. 

Párosítsuk őket téglavörös, burgundi, arany, khaki tónusú kabátokkal, pulóverekkel és ingekkel! Még mindig hódít a monokróm trend, így érdemes árnyalatban egymással közel álló darabokkal játszani az outfiten belül. 

8 fotó megtekintése

Fotó: Pinterest