4 tuti tipp a téli sportoláshoz

2020. január 25.
Talán már csökkenőben van a január eleji lendület a mozgásra vonatkozóan, de érdemes újult erővel, akár a szabadban is sportolni, ha már unjuk az edzőtermi közeget. Következzen néhány ruhatipp azoknak, akik a szabadban sportolnának.

Érthető, hogy a hideg időben sokszor jólesik bekuckózni egy forró kakaó vagy tea társaságában, de higgyétek el, hogy a szabadban töltött aktív pihenés vagy egy kiadós edzés nemcsak a testeteket, hanem a lelketeket is feltölti majd. Ne riadjatok vissza a hűvös időjárástól, a Magyarország legnagyobb outlet-központja által összegyűjtött tippekkel bátran belevághattok egy sportos kalandba vagy rendszeres hosszabb sétákba.

Réteges öltözködés

Bármilyen sportot is választotok, az első és legfontosabb szabály, hogy ha szabadba mentek, öltözzetek rétegesen. Mindig viseljetek pamut trikót a ruhátok alatt, még praktikusabb, ha egy kényelmes body-t választotok. Ha jeges élményre készültök és korcsolyázni mentek, netán egy havas hegytetőn szánkóztok, síeltek vagy kirándultok, akkor mindenképp húzzatok harisnyát, vagy sí aláöltözőt a nadrágotok alá.

Tökéletes cipő

Ha hosszabb ideig fogtok a szabadban tartózkodni és biztosan lesz hó is, akkor egyértelmű, hogy egy trendi hótaposót vagy bélelt bakancsot kell beszereznetek. Akik a nőiesebb stílust kedvelik, azoknak a fényes, esetleg szőrös hótaposókat, akik pedig a lazábbat, azoknak a klasszikus bélelt fűzős bakancs javasolt, a férfiaknak pedig jöhet egy stílusos bőrbakancs.

Meleg kabát

Az elmúlt években mind a nők, mind a férfiak körében nagy divat lett a steppelt kabát, ami téli kiránduláshoz, sportoláshoz is kiváló. Választhattok monokróm színeket, mint a fekete, a szürke és a nude, de pasztelles árnyalatot is, mely lehet kék vagy rózsaszín. Idén hódítanak a csillogó, lakk hatású kabátok, de továbbra is trendik a szőrös kapucnis darabok is.

Kiegészítők: sapka, sál

Ne feledkezzünk meg a téli kiegészítőkről, már csak azért sem, mert ezeknek nem csak divatosnak kell lennie, hanem praktikusnak is. Ha aktív sportot végeztek, ne válasszatok hosszú, lógós sálat, mert zavarni fog titeket. Ilyenkor tökéletes megoldást nyújtanak a körsálak, amikből beszerezhettek egészen vastag, kötött verziót és vékonyabb, thermo anyagút is. A sapkák mellett idén újra divatba jöttek a fülpántok is, sokak örömére, hiszen egy trendi masnis vagy akár gyöngyös fülpántot kényelmesen lehet hordani lófarokba kötött hajjal is.