Tavaszi frissesség egyenesen Milánóból

2020. március 10.
A milánói divathét olyan nagy nevekkel zárta a bemutatók hosszú sorát, mint a Prada és Jil Sanders. A street style szettek minősége sem állt távol a nagy show-któl: a közönség outfitjeinek hangulata a legnevesebb márkák színvonalát is megütötte.

Az olasz divat rajongói teljes tónusharmóniára törekedtek, szettjeikben a bézs, a szürke és a földszínek domináltak, de helyenként szaturált kék és zöld részletek is feltűntek. Többször látott kombináció volt a fekete garbó és a fölötte viselt, oversize szabású kabát fehér táskával, amelyet egy kis fejfedővel, például svájcisapkával is kiegészítettek a fashionisták. Az összeállítást éke általában a vastag aranylánc volt, amely meg-megcsillant a milánói napfényben. Itt minden az arányokról szólt, és nem a nagymértékű színhalmozásról.

Bár úgy tűnhet, hogy az olasz divatfőváros bemutatói nem akkora szenzációk az indie-nonkonformista angol és a hatalmas presztízsű francia show-k között, viszont a Prada, a Bottega Veneta, a Fendi és a Gucci óriási rajongótáborának jóvóltából szinte soha nem szegeződött még ennyi tekintet Milánóra.

Az előző szezonban a milánói programsorozat olyan hatalmas trendeknek fektette le az alapköveit, mint a gót-grunge mikrotáskák a Pradánál és a fonott szandálok a Bottegánál. Most az utcai stílus is ezekre az elemekre és jegyekre szinkronizálódott.

A kifutókról az utcákra vonultak a Fendi hetvenes évek ihlette szettjei, a Gucci túlméretezett kiegészítői és a Bottega Veneta neutrális árnyalatai. Az XXL-es méretű táskáktól a logómintás harisnyákon keresztül a nagypapa szekrényéből elővett kardigánokig minden jelen volt Milánóban.

18 fotó megtekintése

Fotó: Getty Images